Voor welk soort houten meubel moet je gaan?

Er zijn verschillende houten meubels op de markt en natuurlijk zijn ze allemaal zo’n beetje allemaal even goed. Het is alleen soms lastig om te kiezen voor de juiste houtsoort voor een bepaalde kamer. Het ligt er ook maar net aan wat voor uitstraling je de kamer mee wilt geven. Wil je gaan voor een kamer met een donker en zwaar gevoel? Dan kun je het beste gebruik maken van rustiek, donker en zwaar hout zoals beuken.

Kies de juiste kleur

Houtsoorten hebben ook verschillende kleuren. Zo is beuken heel donker, maar zijn andere houtsoorten juist weer heel licht. Je kunt naast kleur natuurlijk ook kiezen uit hoe het hout bewerkt is. Wil je een gladde afwerking of wil je nog zien dat het ooit een boom was? Een lichte kleur hout kan een kamer doen opleven, terwijl een donkere kleur hout juist een wat zwaarder thema kan meegeven. Donkere houtsoorten kunnen je kamer veranderen in een rustiek stukje perfectie, terwijl lichtere houtsoorten inderdaad de kamer lichter kunnen maken. Wat het beste bij jouw kamer past ligt helemaal aan wat voor persoon je bent. Geef dus een lekker persoonlijk tintje met de juiste houtsoort.

Bewerking

Tenslotte moet je nog nadenken over de bewerking van het hout, zoals ik hiervoor al had aangegeven. Wil je nog zien dat het ooit een boom was of ga je voor een nette, gladde afwerking? Kortom: De juiste houtsoort voor je kamer kiezen is niet zo gemakkelijk als het lijkt!