Verfkleuren kiezen: Hoe doe je dat?

Het is nooit makkelijk om verfkleuren uit te zoeken voor je huis. Of het nu gaat om het verven van de gang of van de woonkamer, wanneer je eenmaal naar de verfwinkel gaat is alle kleurenpracht toch altijd weer een beetje overweldigend. Vaak kan dat je juist aan het twijfelen zetten. Daarom heb ik hieronder een aantal adviezen gegeven over hoe jij de beste verfkleuren kunt kiezen.

Zie zelf de verfkleuren

Ja, die stripjes die je kunt halen zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar de uiteindelijke verfkleur ziet er toch altijd weer heel anders uit. Sommige winkels hebben ook kleine testpotjes die je mee kunt nemen. Maak daar dan ook gebruik van! Verf de testverfkleur op een klein stukje papier en bekijk de kleur zowel bij daglicht als niet natuurlijk licht, zo weet je altijd hoe de kleur er precies uit komt te zien.

Houd rekening met het licht

Houd er rekening mee dat je een kamer helemaal kunt doen opleven simpelweg door de juiste verfkleur te kiezen. Voor een kamer die een wat kille, koele uitstraling heeft kun je bijvoorbeeld het beste warm, oranje of rood gebruiken.

Maak gebruik van onlinetools

Sommige winkels hebben op de website een online kleurenmenger. Als je toch van plan bent om verfkleuren te gaan mengen, waarom zou je er dan geen gebruik van maken?

Het is je eigen keuze

Tot slot: Laat je vooral niet beïnvloeden door mensen van buitenaf. Het is jouw kamer en jij moet met de verfkleuren die gebruikt zijn leven. Zorg dus dat de kamer een uitstraling heeft waar jij tevreden mee bent!