Je slaapkamer goedkoop inrichten

Een slaapkamer leuk inrichten kunnen de meeste wel, maar wat nou als je geen groot budget hebt? Een kamer inrichten kost handenvol geld en in deze tijden van crisis kan dat nogal lastig zijn. Gelukkig zijn er toch een paar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je uitgaven bij het inrichten van een slaapkamer binnen je budget blijven.

Verven

Een likje verf kan al wonderen doen. Zodra je de kamer hebt geschilderd, ziet het er meteen heel anders uit. Je hoeft niet gelijk alle muren te schilderen, dat kost namelijk ook veel geld. Als je al witte muren hebt, kan je bijvoorbeeld alleen één muur in een mooie kleur verven. Voor een speels effect kun je sjablonen gebruiken om gekleurde randen op de muur te creëren.

Meubels

Om weer een nieuw bed, nachtkastje en kledingkast te kopen heb je wel wat centjes nodig. Ook hier geldt weer; een likje verf doet wonderen en kost helemaal niet zoveel. Zoek eens in de zolder, bij je ouders of vrienden naar meubels die jezelf kan oppimpen. Een oud meubel kan je met een likje verf of wat stof een nieuw leven geven. Heb je echt geen zin in al die Crea-Bea gedoe? Stap dan een tweedehandswinkel binnen of surf op Marktplaats waar talloze advertenties op staan van tweedehandse meubels die soms net nieuw lijken. Vergeet ook niet om dagelijks te kijken naar aanbiedingen van woonwinkels.

Accessoires

Een simpele methode om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven is door een nieuw dekbedovertrek te kopen. Kies een kleur die mooi past bij de rest van je interieur en lekker opvalt. Met wat leuke sierkussentjes, kaarsen en een mooie sprei maak je het helemaal af!