Gordijnkeuze voor de slaapkamer

Vind jij ook dat jouw slaapkamer wel toe is aan een frisse look? Dit kun je mede doen door nieuwe gordijnen te kopen. Natuurlijk kan je ook een andere vorm van raamdecoratie aanschaffen, maar gordijnen worden toch nog steeds het vaakst gebruikt, ook in de slaapkamer. Weten waar jij op moet letten als je gordijnen gaat kiezen voor de slaapkamer? Lees dan vooral verder.

Gordijnen met of zonder patroon

Gordijnen kiezen voor de slaapkamer, tja. Het blijft een persoonlijke keuze. Een belangrijk punt om over na te denken is of je gordijnen wilt met of zonder patroon. Het juiste patroon kan al een hele andere uitstraling geven aan je gordijnen, en daarbij je hele slaapkamer. Zo kun je gaan voor een klassiek patroon, wat je slaapkamer ook een wat zwaardere uitstraling geeft, maar je kan ook kiezen voor vrolijke kleuren zonder patroon.

Gordijnen en kleur

Ja, kleur speelt natuurlijk ook een grote rol bij het kiezen van gordijnen voor de slaapkamer. Natuurlijk moet je ook rekening houden met het algemene kleurschema voor je kamer. Rode gordijnen bij een groengeverfde slaapkamer vloekt natuurlijk ontzettend. Houd daarom ook rekening met wat voor behang of verf er op de muren in de slaapkamer zit.

Tot slot: Houd rekening met het ophangsysteem. Veel gordijnen hebben een andere rails nodig dan degene die al geïnstalleerd is, vooral als je in een wat ouder huis woont. Zo zou het voor kunnen komen dat je andere haakjes moet kopen of ophangen.