Ook je oude deur recycelen?

Er zijn verschillende manieren waarop je een oude deur kunt herbruiken. Het is een trend all over the web om oude spullen te herbruiken en dat is ook niet zo gek ook in deze barre economische tijden. Als je dus nog ergens een oude deur hebt staan of ergens een oude deur in een winkel hebt zien staan kunnen wij je een aantal manieren geven waarop je deze deur nog eens leuk kunt herbruiken. Let wel op: Veel van deze manieren vergen enige kennis van machines zoals boormachines! Zoek dus die stoere vent of handige buurman van je maar eens op.

[products program_id=”145″ category=”Folderaanbiedingen” subcategory=”none” products=”20096,19683,20102″ stylesheet=”1″]

Headboard

1 van de manieren waarop je een oude deur kunt gebruiken is om het te gebruiken als headboard van je bed. Een headboard is eigenlijk het bovenstuk van het bed. Dit zie je vooral bij oude bedden, maar ook bij moderne bedden zijn ze eigenlijk niet meer weg te denken. Een leuk likje verf en wat grappige accessoires en je hebt een prima headboard voor je bed in elkaar gezet.

Een bankje

Dit vergt wel enige kennis van schroeven, bouten en moeren, maar het is zeker de moeite waard om eens te proberen. Je kunt een leuk bankje voor buiten (of binnen!) maken met een oude deur en wellicht nog een oud kastje dat je ergens hebt staan. Nu hoeft je natuurlijk niet perse een kastje te gebruiken, maar het kan bijvoorbeeld ook gewoon een plank zijn. Bevestig de plank of het kastje aan de deur met bijvoorbeeld schroeven of moeren (vraag hulp als je dat niet alleen af kan!). Het is ook een leuk idee om de deur te verven in een felle kleur zodat deze extra op valt.

Boekenplanken

Heel handig voor als je je oude deur eigenlijk wou weggooien in de eerste plaats. Je hoeft alleen maar de deur uit elkaar te halen en er planken van te breken of zagen. Hier heb je gelukkig weinig kennis voor nodig. Je kunt allerlei finishing touches aanbrengen op de deur om het helemaal een eigen twist te geven. Zo kun je er glitters over strooien of de deur lekker rustiek maken door de verf er af te schuren op sommige plekken.