Maak je huis winterproof

We kunnen genoeg nadelen aan de winter bedenken: het is koud, je raakt je bruine kleurtje kwijt, je huid (en haar!) wordt droog en het wordt zó snel donker. Maar gelukkig zijn er ook voordelen te bedenken. Zo kun je het bijvoorbeeld weer helemaal gezellig en knus maken in je huis met kaarsjes, plaids en lekker veel kussens.  Nu het alweer bijna half oktober is, is het de hoogste tijd om je huis winterproof te maken. Lees snel verder voor tips!

 Plaids
Niets is lekkerder om na een dag werken thuis te komen en flink de kachel aan te zetten. Om vervolgens in je joggingpak onder een plaid je favoriete serie of film te kijken. Hmm! Plaids zijn ideaal voor cozy herfst- of winteravonden als het écht heel koud is. Maar ook als decoratie zijn plaids geschikt. Je woonkamer of slaapkamer ziet er een stuk gezelliger en knusser uit. Maak een stapel van je plaids, vouw ze over de leuning van je bank of hang ze aan een houten ladder zoals op de foto hieronder!

Kaarsen
Wat écht onmisbaar is in een winterproof-huis zijn kaarsen! Kaarsen zijn echte sfeermakers en ze geven nog extra warmte ook. Tip: vaak worden kaarsen pas aangestoken als het donker is, maar in de winter geven kaarsen ook heel mooi licht als het buiten schemert of als het zelfs nog helemaal licht is. Zet de kaarsen bij elkaar op bijvoorbeeld een dienblad. Ga voor geurkaarsjes om een heerlijke geur in huis te creëren!

Kussens
Maak je bank winterproof door er lekker veel (bont) kussens op te leggen. Of ga voor grote kussens om voor de open haard te leggen, zodat je de avonden romantisch bij de open haard kunt doorbrengen! Bij Leenbakker of de Kwantum kun je voor een klein prijsje veel leuke kussentjes vinden.


Zo, nu is jouw huis helemaal winterproof. Tijd voor warme chocolademelk en een stapel feelgood movies. De winter is zo slecht nog niet, toch?!