Doe-het-zelf wijnrekken voor de keuken

Doe-het-zelf wijnrekken maken kan een leuk projectje zijn als je eens een unieke touch aan je huis wilt geven. Het maakt niet uit of je nu al een hele complete bar hebt in de woonkamer of keuken, deze wijnrekken hebben niet eens een eigen ruimte nodig. Ze zijn handig, goedkoop en leuk om te maken. Ze geven net dat beetje persoonlijkheid aan je huis, geen twijfel mogelijk.

PVC Buizen

Dit is zo’n voorbeeld van handige wijnrekken. Niet alleen goedkoop, maar ook gewoon heel simpel en snel om in elkaar te zetten. Wat je moet doen? Koop de goede lengte PVC buizen die jij wil hebben om je wijnrek mee te maken. Als je niet de goede maat kunt vinden, koop dan wat je kunt vinden en zaag ze op maat. Koop ook wat verf en andere dingen waarvan je denkt dat ze het wijnrek af kunnen maken. Verf de PVC buizen en versier ze met je andere accessoires. Stapel ze op elkaar of lijm ze op elkaar en voilà: Je wijnrek is af!

Een houten plank

Zo zie je maar: Zo simpel kan het zijn. Een wijnrek hoeft niet perse een rek te zijn, maar het is gewoon een plek waar je je wijn kunt bewaren. Neem een plank, het liefste eentje die er nog een beetje ruw en woest uit ziet. Zaag hier gaten in, maar niet te groot. Gaten zo groot dat de top van de wijnfles er in kan. Plaats dan de wijnflessen ondersteboven in de plank. Dat is dus met het smalle gedeelte door het gat.

Plank met ringen

Dit is een doe-het-zelf idee wat misschien wel een sterke man nodig heeft en een aantal gereedschap. Als jij natuurlijk je weg weet rond gereedschap en je simpele klusjes kunt uitvoeren kun je dit idee zelf helemaal uitvoeren. Het idee is om een kleine metalen ring en een grote metalen ring te bevestigen aan een plank. Je koopt een plank en verft deze in een kleur die jij leuk vind. Vervolgens bevestig je een kleine metalen ring (voor het smalle deel van de wijnfles) en op zo’n 15 cm er van af een grotere metalen ring (voor het dikke deel van de wijnfles). Wil je je wijnfles er in doen? Schuif dan de fles door de grote ring en in de kleine ring. En zie daar, je wijnrek is helemaal af!