Hoe verf je een kamer?

Je kamer verven is altijd leuk om te doen. Het maakt niet uit of je dat met vrienden, familie of in je eentje doet, leuk is het toch altijd. Maar hoe kies je de juiste kleur uit voor je kamer en hoe verf je precies zo’n kamer? Wat kun je allemaal doen met verf in je kamer? Vind hier de antwoorden op deze vragen.

Kies de juiste kleur voor je kamer

Het is bewezen dat blauw de beste kleur voor je kamer is. Het is een hele rustgevende kleur, en dat wil je uiteindelijk bereiken, vooral in de slaapkamer. Voor de werkkamer kun je het beste gaan voor de kleur groen, dit stimuleert creativiteit. Rood en zwart duiden op passie, wat ervoor kan zorgen dat je je wat onrustiger voelt in een kamer. Je kunt er ook voor kiezen om een kleur in verschillende kamers te verwerken. Bijvoorbeeld blauw met groen in één kamer en rood en blauw in een andere. Zo combineer je het goede in kleuren.

Hoe verf je de kamer?

Verf de kamer natuurlijk altijd met het juiste verfgereedschap! Je kunt dit gereedschap halen bij groothandels zoals de Gamma, Karwei en Ikea. Met juist gereedschap bedoel ik natuurlijk de goede kwasten, de juiste verf en goede verfrollen. Het is het beste om de muur, voordat je gaat verven, eerst goed voor te bereiden. Vaak staat op de pot verf al hoe je het verven ongeveer moet aanpakken. Haal oud behang eerst van de muur af en geef de muur een goede voorbehandeling. Dit houd in dat je soms moet schuren. En dan, dan kan je gaan verven!