Geef je Ikea kastje een make-over

De kastjes van Ikea zijn vaak basisstukken die een kamer opvullen. Je kunt er alleen zoveel meer mee! Hieronder geef ik je een aantal leuke tips waarmee jij je Ikea kastje een make-over kunt geven. Vooral omdat Ikea kastjes vaak heel simpel zijn is het leuk om ze op te vrolijken. Of je nu een laag kastje of een wijd kastje hebt, deze ideetjes zullen je vast aanspreken.

Ikea kastjes met stof

Het is heel simpel, maar het kan zoveel verschil maken bij je Ikea kastjes. Je kunt een stuk oud stof nemen, bijvoorbeeld van een oud T-shirt, en deze in allerlei leuke vormpjes knippen. Vervolgens plak je deze op je Ikea kastje. Het is vooral leuk om eens te experimenteren met verschillende kleuren. Heb je een wit Ikea kastje? Plak er dan eens zwarte stof op. Contrasten zijn heel leuk om mee te spelen.

Ikea kastjes met verf

Je kunt veel Ikea kastjes gewoon overschilderen. Je kunt een pot verf kopen (of meerdere kleuren!) en je Ikea kastje een nieuw likje verf geven. Ook leuk om iedere la in een andere kleur te doen, of juist af te wisselen met kleuren; De ene la zwart en de andere wit enzovoort bijvoorbeeld. Leuk als je even niets te doen hebt en je Ikea kastje een make-over wilt geven.

Ikea kastjes met stevig papier

Neem een stuk stevig papier in een mooie kleur of in meerdere kleuren en knip deze in ieder patroon wat jij leuk vind. Plak ze vervolgens op je Ikea kastje. Simpel, maar kan een hele grote impact hebben op je Ikea kastje!