Hoe maak je je gang minder saai?

Een gang is een tussenstop van de voordeur naar de woonkamer (of keuken, of bijkamer…). Het is in veel huishoudens gewoon een saaie boel, terwijl de gang toch de eerste (nuja, tweede, op de deur na) indruk van het huis is. Het is dan ook belangrijk dat de gang er een beetje mooi uit ziet. Je wilt tenslotte je gasten geen slechte indruk geven, toch?

Hoe decoreer je de gang?

Het is best lastig om een gang te decoreren. Vooral als je huis niet echt een thema heeft en eigenlijk maar een bij elkaar geraapt zooitje is, is het moeilijk kiezen. Ga je voor behang of verf? Ga je voor veel accessoires of houd je het strak en simpel? Voor het decoreren van de gang moet je vooral kijken naar kleurschema’s in de rest van je huis. Het moet namelijk wel bij je huis passen. Komt er een donkerpaars thema voor in de woonkamer? Gebruik dan subtiele donkerpaarse kleuren in het behang, de verf of een aantal accessoires.

Modern of vintage gang?

Ook dit hangt af van hoe de rest van je huis is ingericht. Als jij een strakke woonkamer hebt en de rest van je huis er eigenlijk ook zo uit ziet, is het heel raar om dan ineens de gang heel gezellig en druk in te gaan richten. Pas de verschillende stijlen aan totdat je één goede stijl kunt vinden voor je gang. Ga eens naar ikea.nl voor wooninspiratie, bijvoorbeeld. Daar kan je een hoop van leren!

//