Duurste huizen ter wereld (wegzwijmel materiaal)

We dromen we allemaal wel eens van: wonen in een immens grote villa die van alle luxueuze gemakken voorzien is. Zwemband, sauna, golfbaan, een woonkeuken en zoveel badkamers dat je iedere dag van de week ergens anders kunt douchen. Helaas is dit luxe leventje maar voor heel weinig mensen weggelegd en zullen de meeste van ons het met een stuk minder moeten doen. Natuurlijk mogen we wel blijven dromen over deze extreme rijkheid en is het helemaal niet erg om er eens in de zoveel tijd een beetje bij weg te zwijmelen..(zucht!) In deze post heb ik de 10 duurste huizen ter wereld voor jullie verzameld.

1. Maison de L’Amite

Maison de L’Amite is het voormalige optrekje van miljardair Donald Trump die het huis in 2004 op een veiling kocht. In 2006 zette hij het echter weer te koop en momenteel is dit huis eigendom van de Russische zakenman Dmitry Rybolovlev. Maison de L’Amite staat in West Palm Beach in Florida en is maarliefst 7.432 vierkante meter groot. Het huis telt onder meer een ballroom, een tennisbaan, een zwembad, 15 slaapkamers en 15 badkamers en het is prachtig gelegen aan zee, dus een riante jacht is voor dit optrekje geen probleem!

duurste huis ter wereld

2. William Randolph Hearst’s Mansion

Hearst’s Mansion is een historisch landhuis nabij de stad San Simeon, in de Amerikaanse staat Californië. Het staat op een berg tussen San Fransisco en Los Angeles en was voorheen het eigendom van krantenmagnaat William Randolph Hearst. Toen hij overleed werd het ‘kasteel’ overgedragen aan de staat Californië waar het als museum is geopend. Je kunt er de hele dag voor uittrekken om het gebouw te bekijken want William Randolph Hearst’s Mansion telt maarliefst 56 slaapkamers, 61 badkamers, 19 zitkamers, een gotische bibliotheek, tennisbanen, een Neptunus zwembad, een dierentuin(!) en een eigen vliegveld.

duur huis

3. The Manor

De naam van de eigenaresse van dit prachtige pand zal je ongetwijfeld iets zeggen. Petra Ecclestone, de 24-jarige dochter van de beroemde Formule 1-magnaat, is namelijk de trotse eigenaar van dit luxueuze huis. Het huis werd in 1988 gebouwd door Aaron Spelling (een bekende TV producer) maar niet iedereen was even blij met dit decadente ontwerp. Zo is er een inloopkast ter grote van een hele huisvleugel, parkeer ruimte voor ruim 100 gasten, een inwendige ijsbaan, een inpandig warenhuis en naar verluid ruim 123 kamers.

manor huis

4. Antilia

Antilia is een van de duurste huizen ter wereld en staat in de duurste wijk van Mumbai. Het is het eigendom van de indiaanse zakenman Mukesh Ambani en hij bewoont het momenteel met zijn vrouw en drie kinderen. Ambani heeft naar verluid 29 miljard dollar op de bank staan en dus kon hij dit huis prima veroorloven. Het huis telt 27 verdiepingen, verschillende sportzalen, een bioscoop, zwembad, balzaal, een dansstudio, talloze gastenverblijven, een parkeerfaciliteit voor maarliefst 160 auto’s en drie helikopter platforms.

5. Gold house

Er gaat een gerucht dat het duurste huis van de wereld zal staan in Zwitserland. Echter blijft het gissen, want niemand weet waar het staat en het is niet eens zeker of het wel bestaat. Het huis zou eigendom zijn van de designer Stuart Hughes, die wel houdt van duren spullen (hij ontwierp ook al de duurste Ipad en het duurste aquarium). Het huis zou maarliefst 8,5 miljard euro waard zijn en op het gebruikte materiaal is zeker niet bezuinigd. Er schijnt maarliefst 200.000 kilo aan goud en platinum in het interieur te zijn verwerkt en de vloer zou gemaakt zijn van meteorietsteen..

goldhouse

6. The Penthouse, One Hyde Park

Dit penthouse staat in het hartje van Londen en is niet zomaar een optrekje voor de normale mens. De 86 appartementen hebben een vanaf prijs van 25 miljoen pond en het bekende penthouse is het onderkomen van de geldschieter voor dit project: de Qatarese premier annex minister van Buitenlandse Zaken, Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani (overigens ook de eigenaar van het op drie na duurste jacht ter wereld). Het ligt op loopafstand van het luxueuze warenhuis Harrods en is van alle gemakken voorzien. In het complex kun je gebruiken maken van een virtuele golfbaan, een fitnessstudio, een squashbaan en een wijnkelder.

the penthouse

7. Windsor Castle

Windsor Castle is het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld. Het is eigendom van het Britse koningshuis en staat in het stadje Windsor. Het werd in 1070 gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar maar werd in de 900 jaar die daar op volgde veelvuldig veranderd en verbouwd. Het kasteel herbergt een unieke en bijzondere verzameling kustschatten van onder andere Leonardo Davinci en werd eveneens gebruikt als trouwlocatie voor Charles en Camilla.

windsor castle

8. Franchuk Villa

De Franchuk Villa ligt in de duurste wijk van Londen: Kensington. Het huis werd in 2008 gekocht door Elena Franchuk, de dochter van een voormalige Oekraiense president en de vrouw van een steenrijke zakenman. Deze victoriaanse villa was eerst een meisjes school maar is voor Elena grondig opgeknapt en verbouwd. Momenteel is het huis voorzien van 10 slaapkamers, een binnenzwembad, een sauna, een fitness ruimte en een bioscoop.

grootste villa's ter wereld

9. Fairfield Pond

Fairfield Pond, zo heeft het immens grote huis van Ira Rennert, een Amerikaanse investeerder en zakenman. Omwoners van dit pand dachten in eerste instantie dat er een luxueus hotel in de maak was en schrokken zich kapot toen ze hoorde dat het een woonhuis bleek te zijn (en wel een van de duurste huizen ter wereld!) Het huis telt 29 slaapkamers, 39 badkamers, een basketbal veld, twee tennisvelden, twee squashbanen en een hottub van 150.000 dollar.

fairfield pond

10. Villa La Leopolda

Villa La Leopolda is een van de duurste huizen ter wereld en het duurste huis van Frankrijk. Dit bouwwerk was in eerste instantie een cadeautje van Koning Leopold II aan zijn maîtresse Caroline Lacroix. Het huis telt 11 slaapkamers, 19 badkamers, meerdere zwembaden, een bowlingbaan, tennisbanen een bioscoop, een privé strand en een fantastisch uitzicht over de Franse Riviera!

villa leopolda