Doe het zelf: Maak van je deur een prachtige eettafel

Veel mensen hebben nog wel eens een deur in de garage of kelder staan. Vaak omdat hij ‘vast nog wel voor iets gebruikt kan worden’. Of je nu aan het verbouwen bent of je gewoon je deuren wil vervangen, er is altijd wel wat te doen met je oude deur. Zo blijkt hier, je kunt van je oude deur een mooie eettafel maken! Weten hoe je dit kunt doen? Het is heel simpel…

Bekijk de kwaliteit van je deur

Het is belangrijk dat de deur nog een tijdje mee kan. Je wilt immers niet dat je tafel ineens instort, toch? Let dus goed op scheurtjes en andere oneffenheden voordat je begint aan het maken van je eettafel.

Zorg voor tafelpoten

Je kunt bij de Ikea (of de Gamma, of de… noem maar op) kijken of je tafelpoten kunt vinden. Ze hebben vaak standaard tafelpoten die je zelf kunt vastschroeven. Je kunt ze ook een beetje oppimpen als je wilt!

Bevestig de tafelpoten en zorg eventueel voor glas

Verwijder de klink van de deur en vul eventueel het gat op. Vervolgens bevestig je de tafelpoten aan de deur. Het is een kwestie van persoonlijke smaak, dus als je een glazen effect wil zul je glas op je tafel moeten schroeven.

Pimp je tafel!

Verf je tafel, smeer er glitter op, doe er alles mee om het een persoonlijk tintje te geven! Net die finishing touch.