Efficiënte indeling van de badkamer

Het indelen van je huis kan soms lastig zijn, want hoe richt je een kamer nu zo efficiënt mogelijk in? We behandelen hier de badkamer, je kunt namelijk een  grote badkamer hebben maar ook een kleinere ruimte en dan is het belangrijk dat je hem zo goed mogelijk in kunt delen zodat je de ruimte goed kunt benutten. Ga eens na bij jezelf wat je in de badkamer echt nodig hebt. Je wilt hier in bad kunnen gaan of de douche kunnen gebruiken, je wilt hier je handen kunnen wassen en je tanden kunnen poetsen, je wilt naar de wc kunnen gaan en hoe zit het dan met de wasmachine? Moet de wasmachine perse in de badkamer staan of heb je beneden meer ruimte of boven in een andere kamer waar deze geplaatst kan worden?

Als je een douche een bad wilt dan kun je een ligbad nemen met een douche er in, een twee in één mogelijkheid waarmee je er voor gaat zorgen dat je toch van beide gebruik kunt maken maar niet twee keer zoveel ruimte nodig hebt. Ook de wasbakken kun je op een efficiënte manier kwijt. Als je een groot gezin hebt dan is het wel zo prettig om twee wasbakken te laten plaatsen, je kunt dan een kast uitkiezen en daar op laat je dan twee wasbakken plaatsen. Je hebt dan het voordeel dat je de kasten kunt gebruiken als opbergruimte (voor bijvoorbeeld handdoeken en washandjes) en je kunt de ruimte goed benutten.

Het is voordat je een badkamer in gaat delen belangrijk dat je na gaat denken over wat je in de badkamer wilt plaatsen, je kunt ook twee in één meubelstukken kiezen, deze worden steeds vaker verkocht. Zorg er dan voor dat je de maten weet en teken eerst je badkamer uit en laat hem dan uitwerken door de specialist.