Tuintrends 2012: Wat is in en wat is absoluut uit?

De lente is inmiddels weer begonnen en steeds meer mensen gaan weer aan de slag in de tuin. We willen natuurlijk allemaal de tuin weer op orde hebben voor de zomer. De nieuwe tuintrends voor 2012 zijn dan ook weer verschenen. Zodat we weer lekker inspiratie op kunnen doen voor onze tuin. Dit is natuurlijk ideaal om even door te lezen voor als je nog geen inspiratie hebt om jouw tuin zomer klaar te maken!

Tot rust komen in je eigen tuin.

Een echte tuintrend voor 2012 is tot rust komen in je eigen tuin. De tuin van 2012 moet een ware tuinbeleving worden waar je even lekker rustig kan ontspannen na een lange werkdag. Het is dan ook belangrijk dat er een mooi aangelegd terras is met een lounge set. De tuin kan vervolgens aangekleed worden met bloemen in potten. Want ook de bloemen in potten zijn helemaal terug van weggeweest in 2012. De eenjarige zomerbloeiers zijn daarentegen weer helemaal uit.
[products program_id=”143″ amount=”10″ category=”Vuurkorven” subcategory=”none” products=”20067,17526,19251,19482,18007,17811″ stylesheet=”1″]

De moestuin is terug van weggeweest.

Terwijl vroeger de moestuin als een oubollig iets werd gezien is de moestuin in 2012 weer helemaal terug en in! We zijn steeds meer eco bewust bezig en dit is terug te zien in onze eigen tuin. In onze eigen tuin zijn we bezig om op een milieu vriendelijke manier groenten te verbouwen. Een moestuin is dan ook niet compleet zonder regenton en ook de regenton behoort tot de tuintrend van 2012.

Intensief tuinieren is uit in 2012.

Als we kijken naar de tuintrends van 2012 dan blijkt één ding heel zeker. Het is namelijk helemaal uit om intensief te gaan tuinieren. Een tuin moet vooral onderhoudsvriendelijk zijn en we moeten niet meer elke dag met onze tuin bezig zijn. De tuin is vooral bedoeld om lekker in terug te trekken en te ontspannen. Deze tuintrend van 2012 speelt vooral in op ons drukke bestaan. We zijn de laatste jaren steeds drukker geworden waardoor de tuin er af en toe even bij in schiet. Kortom er zijn genoeg zaken om mee rekening te houden bij het zomer klaar maken van jouw tuin in 2012.