Fotograferen met je mobieltje – je foto’s waren nog nooit zo mooi

Yes! Het is lente en we bevinden ons weer in de leuke helft van het jaar. We hebben de kou dit jaar weer overleefd en dat zal hopelijk beloond worden met zonneschijn. Dit weekend is het festivalseizoen geopend met het gebruikelijke Paaspop en vanaf nu zullen onze agenda’s weer volstaan met leuke activiteiten. Een avond op het terras met je vriendinnen of een buitenlandse zonvakantie met je vriend. Het komt allemaal steeds dichter bij..

Vereeuwig je momenten

Je zult waarschijnlijk enorm uitkijken naar deze momenten en het dolgraag op foto vast willen leggen. Zo heb je iets om op terug te kijken en te delen met je vrienden. Voor deze foto’s heb je gelukkig al lang geen dure camera meer nodig. Met je mobieltje en een aantal handige tips kom je namelijk een heel eind!

Wil jij weten hoe je perfecte foto’s kunt maken met mobiele telefoon? Lees de onderstaande tips en leg de zomer van 2013 op een prachtige manier vast!

Tip 1: be prepared

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze wel eens en ook voor het maken van foto’s is dit het geval. Staat er een dagje stand in je agenda en ben je van plan foto’s te maken? Haal even een doekje over je lens en check of je nog voldoende vrij geheugen hebt. Zo kom je nooit voor onverwachte tegenslagen te staan en voorkom je dat er een vieze waas over je foto’s sluiert.

Tip 2: Met het licht mee

Rekening houden met de juiste belichting is erg belangrijk bij het maken van foto’s. Met het licht mee fotograferen levert meestal de beste resultaten op en zorgt er voor dat de kleuren het meest waarheidsgetrouw worden vastgelegd. Maak jij de foto? Ga dan met je rug tegen het licht in staan om het beste resultaat te bereiken.

Tip 3: Even scherpstellen

Wil jij een foto maken van een vriendin? Dan wil je natuurlijk dat ze er scherp op staat. Camera’s op mobile telefoons stellen tegenwoordig automatisch scherp maar pakken hierbij soms het verkeerde ‘voorwerp’. Zo wordt iets op de achtergrond bijvoorbeeld scherpgesteld terwijl jouw vriendin eigenlijk het onderwerp van de foto moest zijn. Check dus altijd even of je wel het juiste heb scherpgesteld voor je op de sluiter drukt en tik voor de zekerheid even op het ‘voorwerp’ waarvan jij wil dat het scherp is.

Tip 4: Een beetje van mezelf, en een beetje van Instagram

Na een fantastische vakantie, een gezellig avondje uit of een ander leuk evenement, sta je te trappelen om je foto’s te delen met je vrienden. Wanneer je de filmrol van je camera bekijkt zullen er verschillende foto’s zijn die ongetwijfeld het delen waard zijn maar voor je ze op Facebook zet kun je de mogelijkheid om ze nog net wat mooier te maken niet overslaan. Instagram is een handig medium om je foto’s van wat extra flair te voorzien. Kies een van de filters om aan je foto een specifieke sfeer toe te voegen of ga voor een rand om je afbeelding wat extra kracht bij te zetten.

instagram foto

En delen maar

Vanuit instagram kun je jouw foto’s handig delen met je Twitter volgers of posten op je Facebook profiel. Iedereen zal kunnen zien dat jij een te gekke tijd hebt gehad, en zelf kun je ook terug kijken op mooie momenten.

Leuk tip: Verzamel al je summer 2013 momenten in een (online)album of laat er een aantal afdrukken.