DIY tips voor een leuk moederdag cadeau

De maand mei is weer aangebroken en dat betekend dat het al weer bijna moederdag is. Vele van jullie zijn de leeftijd van werkstukjes en gedichtjes net als ik ontgroeit, maar dat betekent natuurlijk niet dat onze moeders geen bedankje verdienen! Aan een leuk Moederdag cadeau kun je veel geld uitgeven, maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Met deze DIY tips maak je het leukste cadeau net als vroeger gewoon zelf. Werkstukjes knutselen voor gevorderden zullen we het maar noemen, met een grappige knipoog naar vroeger.

Servies met krijtverf

kopjes met krijtverf

Het grote voordeel van DIY’en is dat het niet veel geld kost! Een beetje creativiteit is natuurlijk handig maar voor dit cadeau zeker geen vereiste. Hiernaast hebben we witte kopjes beschildert met krijtverf en dat kost maar een paar euro en een half uurtje van je tijd.

Benodigdheden:

 • Een aantal mokken die je kunt beschilderen
 • Een potje krijtverf (deze heb je in verschillende leuke kleuren)
 • Een beetje terpentine
 • Een stukje keukenpapier
 • Schilderstape
 • Kwastje

Heb je alle benodigdheden in huis? Dan kun je beginnen. Ontvet de kopjes eerst met een stukje keukenpapier en terpentine en laat ze kort drogen. Plak vervolgens het gedeelte af wat je niet wilt beschilderen en doop je kwast in de krijtverf. Schilder met tussenpozen twee dunne laagjes op de kopjes om het helemaal dekkend te maken. Laat ze voorzichtig drogen en koop wat krijtjes om er alvast iets liefs voor je moeder op te schrijven..

Een leuke boodschappen tas

boodschappentasIs je moeder degene die de boodschappen doet, of houdt ze er van om over de markt te slenteren? Dan is een leuke boodschappentas misschien wel wat voor haar! Het kan namelijk heel wat leuker dan die Albert Heijn shopper die ze nu altijd meeneemt.. Hop langs de hobby winkel voor de benodigdheden en scoor punten met een leuk moederdag cadeau.

Benodigdheden:

 • Katoenen shopper (verkrijgbaar bij hobby winkels)
 • Textielverf
 • Kwastjes

Alles in huis? Dan gaan we aan de slag voor een leuk moederdag cadeau! Leg een krant op tafel en zorg dat je ook in de tas wat kranten legt om doordrukken te voorkomen. Neem je kwastje bij de hand en beschilder de tas hoe je zelf wilt. Kies voor een aantal leuke strepen of ga voor een pakkende tekst die helemaal bij je moeder past! Laat hem vervolgens rustig drogen en vergeet hem niet te verstoppen totdat het Moederdag is..

Vogelsnacks

vogelsnacksVind je moeder het ook zo leuk om vogeltjes in de tuin te hebben? Dan is het volgende cadeau zeker een aanrader. Simpeler kan niet en het ziet er fantastisch uit!

Benodigdheden:

 • Zadenmix
 • Blok goedkoop frituurvet
 • Touw

Laat het frituurvet rustig smelten in een pan en voeg beetje bij beetje de zadenmix toe. Wanneer alles er in zit haal je het mengsel van het vuur en kun je vormpjes gaan maken. Kneed het in leuke bolletjes of gebruik een uitsteekvorm als je preciezer wilt zijn. prik er voor ze gedroogd zijn een gaatje in en hang ze vervolgens met touwtjes op in de tuin. De vogels kunnen genieten van iets lekkers, en je moeder van de vogels!

Natuurlijk zijn er nog ontelbaar andere DIY tips voor een leuk Moederdag cadeau, maar met de bovenstaand kun je in ieder geval vast vooruit!

Succes!