Gezond eten op de BBQ

Het heerlijke weer is al weer een aantal dagen aan de gang, maar hoe is het nu om lekker met de barbecue naar buiten te gaan? Dat is natuurlijk heerlijk en echt de moeite waard, maar toch wordt er vaak gedacht dat het eten van de barbecue  ongezond is. Maar waarom denken mensen dat? Het eten van de barbecue  is namelijk niet ongezond, je  moet het goed klaar maken en je kunt ook groenten klaar maken op de barbecue. Op deze manier ga jij er voor zorgen dat het een heerlijke gezond maaltijd wordt!

Als je vlees klaar gaat maken op de barbecue  dan dien je er voor te zorgen dat de plaat en het rooster goed schoon zijn. Het moet niet zwart zijn van etensresten van de vorige keer, ook moet je het vlees lang genoeg gaar laten worden (niet zwart!). Gezond eten van de barbecue  heb je zelf in de hand, je moet er namelijk de tijd voor gaan nemen en als je alles met zorg gaat bereiden dan moet het helemaal goed komen en zit een geslaagde barbecue  avond er zeker in.

Nog een paar leuke tips op een rijtje:

  • Kies gezond eten, denk aan groenten, gebruik ook salade bij de barbecue. Op deze manier kun je de maaltijden wat gezelliger aankleden en wat meer kleur geven.
  • Gezond eten is belangrijk, wissel daarom het eten af, niet teveel vette sausjes.
  • Laat het vlees goed gaar worden, eet er lekker wat brood bij tussendoor en drink niet teveel.
  • Zorg dat je alles goed onder controle houdt en het wordt een gezellige avond.

Plan een leuke avond voor de barbecue, nodig vrienden en familie uit en zorg voor heerlijke gezonde maaltijden, dan kun je in de zomerdag regelmatig gaan barbecueën!