Moederdagcadeau ideetjes!

Moederdag komt er weer aan en dat betekent dat iedereen hard op weg gaat om een leuk hebbedingetje te kopen voor moedertjelief. Alleen wat is er nu leuker dan in plaats voor een cadeautje te shoppen een cadeautje zelf te maken? Het hoeft niet moeilijk te zijn om een moederdagcadeautje te maken.

Een ketting als moederdagcadeautje

Het lijkt misschien heel kinderachtig maar van een paar kralen of leuke bedeltjes kun je al heel gauw een professioneel en vooral heel stylish accessoire maken. Kettingen maken is allang niet meer zoals het was toen er nog kralen aan een plastic draadje gewoven werden. Je kunt naar iedere willekeurige hobbyzaak gaan om daar een paar mooie bedeltjes en kralen te kopen voor jouw moederdagcadeautje.

Geverfde lepels als moederdagcadeautje

Hier was je vast en zeker niet zelf op gekomen! Koop een paar houten lepels (pollepels) en steek de uiteinden hiervan in een pot verf van een bepaalde kleur. Houd je moeder erg van paars? Gebruik dan verschillende tinten paarse verf. Je kunt ook gaan voor een heel assortiment gekleurde houten lepels als moederdagcadeautje. Overigens: Verf alleen de handvaten! Verf tijdens het koken is niet erg smakelijk.

Fotocollage als moederdagcadeautje

Ten slotte kun je als doe-het-zelf moederdagcadeautje denken aan het maken van een fotocollage. Je kunt je mooiste herinneringen van en met je moeder opplakken op een groot fel en versieren met kraaltjes, lintjes, glitter en noem het maar op. Je kunt ook voor een wat simpelere versie (en duurdere) gaan: Je kunt verschillende canvasdoeken met foto’s laten afdrukken in verschillende formaten. Vervolgens hang je deze leuk op in haar woonkamer of slaapkamer. Dat is nog eens een verassing!