10 écht leuke date ideeën

Er ligt een date in het verschiet en jij wil samen met je date-partner iets leuks gaan doen. Om een beetje een goede indruk te maken is de activiteit natuurlijk van belang en wanneer je elkaar nog niet zo goed kent (en wellicht nog niet zoveel hebt om over te praten) is het handig als je van te voren al een beetje weet wat jullie gaan doen. Omdat het best wel lastig is leuke date ideeën te verzinnen heb ik hieronder een aantal geschikte activiteiten voor jullie verzameld!

10 écht leuke date ideeën:

1. Het strand

Of het nu zomer of winter is, het strand is altijd romantisch! Ga er een lange wandeling maken of spetter je date eigenwijs nat met een beetje zeewater.

2. Pak de trein naar een andere stad

Er is niets leuker dan een nieuwe plek verkennen met je (toekomstige) liefde. Laat je verdwalen door de leuke straatjes en verken samen de unieke winkeltjes.

3. Ga samen picknicken

Zorg voor een kleedje, een lekker wijntje en wat lekkers om te eten en ga samen het park in om te picknicken. Heerlijk op een zomerse dag maar ook perfect voor een zoele zomeravond.
romantische picknick

4. Culinair koken

Heb je een keuken tot je beschikking? Dan kun je samen een culinair avontuur aangaan! Probeer bijvoorbeeld iets te koken wat jullie beide nog nooit hebben gegeten..

5. Ga naar de bios

Natuurlijk hoort de bioscoop ook bij de verzameling date ideeën. Zoek met je date een film uit die jullie beide leuk vinden en bestel een grote bak popcorn voor de gezelligheid.

6. Samen naar Ikea

Rij samen naar de Ikea en richt jullie (toekomstige) huis in jullie gedachte in. De showroom doorlopen? Twee porties zweedse gehaktballetjes mogen natuurlijk niet ontbreken!

7. Ga samen poolen

Zoek een poolcafe bij jullie in de buurt en ga een paar potjes poolen. Natuurlijk laat je hem jou uitleggen hoe het moet, en neem er lekker een drankje bij.

8. Wegwerp camera

Koop een wegwerp camera, ga op pad en vraag of verschillende mensen een foto van jullie willen maken. Laat het rolletje aan het eind van de dag afdrukken en geniet van de foto’s die jullie hebben gemaakt.

9. Bezoek een band

Houden jullie van muziek? Bekijk eens of er onbekende bandjes spelen in leuke cafés van jullie stad en geniet samen van de mooie muziek.

10. Samen sporten

Een sportieve bezigheid hoort natuurlijk ook bij de date ideeën! Ga in de wintermaanden bijvoorbeeld samen schaatsen en zoek in de zomer het zwembad of de tennisbaan eens samen op.
samen schaatsen