Ontspannen in Noorwegen

Noorwegen kent honderden ongerepte plaatjes met prachtige panorama-uitzichten. Het is dan ook niet gek dat sommige plekken in Noorwegen verklaard zijn tot Wereld Erfgoed. Prachtige bergen, mooie traditionele vissersdorpjes en rustieke stadjes, je kunt het allemaal terugvinden in Noorwegen. Natuurlijk is Noorwegen niet een voordehandliggend vakantieland, maar het is echt een bezoekje waard. Wist je trouwens dat de kustlijn van Noorwegen 20.000 km lang is?! En dat in vergelijking tot onze schamele 350 km… Meer weten over het interessante Noorwegen? Kijk eens verder.

Wat kun je doen in Noorwegen?

Noorwegen leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Je kunt er bergbeklimmen, naar hartenlust wandelen op de lange fjorden, vissen naar zowel zoetzee- als zoutzeevissen of zwemmen bij één van de fantastische watervallen die je kunt vinden wanneer je op vakantie gaat naar Noorwegen. Natuurlijk is Noorwegen niet alleen voor actieve vakanties. Als je eens lekker wilt relaxen is Noorwegen ook heel ontspannend. Lekker een hutje huren in de bergen met een prachtig uitzicht is ook niet verkeerd! Ook mooie strandwandelingen bij zonsondergang kun je maken in Noorwegen.

Hoe is Noorwegen verdeeld?

In het zuiden van Noorwegen kun je vinden wat hierboven beschreven is. Er is echter nog een heel ander deel aan Noorwegen wat ik nog niet verteld heb. In het oosten van Noorwegen zijn veel bossen en wouden te vinden. Niet alleen is het mooi om daar eens te wandelen, maar je kunt er ook een hoop wilde dieren vinden. Een prachtig ongerept stukje natuur met een paar wilde dieren, wie wil dat nu niet meemaken? Je kunt het allemaal vinden in Noorwegen. Je kunt er al met een Ferry heen voor ongeveer 150 euro, inclusief overnachting met eigen hut. Waar wacht je nog op?