De leukste shopsteden van Nederland

Voor veel meiden is het deze week herfstvakantie, heerlijk! Maar weet jij nu al niet meer wat je moet doen en verveel je je dood? De herfstvakantie is hét ideale moment om je herfst of winter garderobe aan te schaffen of bij te vullen!  LifeStyleHome.nl zette de leukste shopsteden met de leukste winkels op een rij, daar slaag je (bijna) altijd!

 

Amsterdam
Amsterdam heeft een heel ruim aanbod aan winkels: zo kun je voor de grote ketens (zoals H&M, Zara en Mango) terecht in de Kalverstraat en Nieuwendijk, maar ben je op zoek naar de wat apartere winkeltjes dan kun je je hart ophalen in de negen straatjes. Een andere aanrader is de Haarlemmerstraat, deze straat werd in 2011 verkozen tot de leukste winkelstraat van Nederland! Je kunt vanaf het centraal station makkelijk lopen naar deze winkelstraten. De negen straatjes zijn met een tramritje van 10 minuutjes te bereiken. De luxueuze winkels vind je in de P.C Hooftstraat, als je geluk heb spot je er nog een BN’er ook.


Maastricht
Helemaal in het puntje van Nederland ligt Maastricht, een ontzettend leuke stad om een weekendje  door te brengen en te shoppen! De hoofdstraten in hartje centrum zijn de Kleine Straat, de Grote Straat en de Maastichter Brugstraat.  Deze straten zijn op loopafstand van het centraal station. Het winkelcentrum ‘Entre Deux’ bevat mode- en designwinkels en is in 2008 uitgeroepen tot het beste winkelcentrum van Europa! Andere leuke straten met veel boetiekjes zijn de Hoogbrugstraat en De Rechtstraat. Na het shoppen kun je neerploffen op één van de vele terrasjes aan het Vrijthof of op het Onze-Lieve-Vrouweplein

 

Haarlem
Woon in je Noord-Holland maar vind je Amsterdam net iets te groot en te druk? Ook Haarlem is een hele leuke shopstad met een super mooie oude binnenstad. Leuke winkelstraten zijn onder andere de Warmoesstraat, de Kleine Houtstraat en de Gierstraat. In deze straatjes vind je de speciale en verrassende winkeltjes.  Voor de grotere ketens kun je terecht in de ‘Monopoly-straten’: de Grote Houstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat.

 

Groningen
In het hoge noorden vinden we Groningen, een ontzettend gezellige stad door de vele restaurantjes , terrasjes en leuke winkels. Ook hier is alles in loopafstand te bereiken. De hoofdstraten zijn de Grote Markt, de Vismarkt en de Herestraat. De bijzondere winkeltjes en boetiekjes vind je onder andere in de Folkingestraat en de Grote Kromme Elleboog.

 

Utrecht
Een stad waar je echt een keer gewinkeld moet hebben is Utrecht. Deze stad staat bij veel mensen hoog in het favorietenlijstje. Met de Domtoren als hoogste toren van Nederland is Utrecht een unieke stad. De meeste winkels vind je rondom de Oudegracht. Ook de Lijnmarkt, Lichte Gaard en Schoutenstraat mag je niet overslaan. Andere, interessante winkeltjes vind je in de Voorstraat en de Twijnstraat.

In welke stad shop jij het liefst?