Een gezellig dagje uit met de kids

Als de kinderen vakantie hebben, dan heb je veel tijd samen om door te brengen. Je zou dan samen een dagje weg kunnen gaan, maar waar ga je deze keer naar toe? De kinderen vinden het vast en zeker leuk om eens mee naar het bos te gaan. Je kunt hier namelijk veel leuke dingen doen, een speurtocht uitzetten, hutten bouwen, verstoppertje spelen, picknicken, genoeg dingen waar het hele gezin zich de hele dag mee kan vermaken. Als je wat meer spanning en actie wilt dan kun je ook een dagje naar een pretpark gaan. Je kunt denken aan de Efteling waar je het sprookjesbos kunt bezoeken met de kinderen. Het is een park waar jong en oud zich de hele dag vermaken, af en toe een hapje eten en wat drinken en het wordt een extra gezellig uitje!

Waar moet je aan denken bij een dagje uit met de kids?

Als je een dagje weggaat met de kinderen, dan is het belangrijk dat je voldoende eten en drinken mee neemt, maar je moet natuurlijk de camera niet vergeten! De leukste  momenten wil je natuurlijk vastleggen! Zorg er daarom voor dat de camera altijd in de tas zit zodat je hem snel kunt gebruiken! Wissel ook af met foto’s maken zodat je zelf ook op de foto’s verschijnt. Nog een paar tips:

  • Kies samen iets leuks uit voor een dagje weg;
  • Je kunt ook afwisselen en om de beurt kiezen waar je dit leuke dagje door gaat brengen;
  • Doe samen de voorbereidingen (goed voor de zelfstandigheid van de kinderen);
  • Een EHBO setje kan altijd handig zijn als je met de kinderen op pad zijn, een ongeluk zit maar in een klein hoekje!

Met goede voorbereidingen is het grootste deel al geregeld, nu nog goed weer en het dagje uit met de kinderen is geslaagd!