Bucketlist ideeën voor een geweldig leven

Misschien heb je er wel een, of heb je er wel eens aan gedacht om er eentje te maken. Een Bucketlist. Simpelweg een lijst van dingen die jij gedaan wil hebben voordat je dood gaat. Bij de meeste mensen bestaat deze lijst uit een verzameling dromen en wensen van dingen die ze altijd nog een keer willen doen zoals diepzeeduiken of een ruimtereis maken.

Over de bucketlist

De term “bucketlist” is eigenlijk pas bekend geworden sinds de film The Bucketlist in 2007 uitkwam. Het gaat over een terminaal zieke man die een lijst opstelt van dingen die hij graag gedaan wil worden voordat hij sterft. Deze film heeft heel veel mensen geïnspireerd en zodoende stellen steeds meer mensen een lijst samen. Dit lijstje met concrete doelen en wensen helpt je bij het verwezelijken van je dromen en zorgt er voor dat je ze niet uit het oog verliest.

the list

De lijst maken

Er zijn verschillende manieren om een bucketlist te maken. Sommige mensen vinden dat dit iets persoonlijks is en schrijven hem in een privé notitieboekje. Andere schrijven het juist op een groot vel en hangen het aan de muur, en weer anderen maken een persoonlijk lijst online. Deze laatste is erg handig, want het kan erg inspirerend zijn om andermans dromen eens te bekijken.

Aan de slag

Wanneer je een bucketlist wilt gaan maken, is het belangrijk een aantal randvoorwaarden te hanteren. Het is de bedoeling dat jouw lijst bestaat uit dingen die je ECHT graag wil doen. Denk groot en laat je niet belemmeren door mogelijkheden die je niet denkt te hebben. Als jij graag een ruimtereis wilt maken dan staat deze op je lijst, ook al denk je nu misschien dat het nooit zal lukken!

Voorbeelden

Misschien heb je nu al voldoende inspiratie om je eigen bucketlist op te stellen, maar het is helemaal niet gek als je er een tijdje over na moet denken. Om jullie alvast een beetje te helpen heb ik hieronder een lijst gemaakt van populaire bucketlistonderwerpen. Misschien staat er wel een grote wens van jou tussen…

Bungee jumpen
De marathon lopen
Vrijwilligers werk doen in afrika
Naar een waarzegger gaan
Een stijldanswedstijd winnen
Figureren in een film
Een andere taal leren
Een walvis in het echt zien
Een eigen tijdschrift lanceren
Een eigen tassenlijn ontwerpen
Diepzeeduiken
Een boek schrijven
Een week lang zonder telefoon leven
Je haar heel kort knippen
Je eigen pinata maken
Met dolfijnen zwemmen
Op een olifant rijden
Een levendstandbeeld zijn
Een taart in iemands gezicht gooien
Een wereldrecord verbreken