How to: De perfecte paardenstaart

Dit haarmodel heeft nog wel eens een slechte reputatie, doordat veel vrouwen (en sommige mannen!) het slordig gebruiken. Vaak is het van ‘ik ben te laat voor mijn werk, wat doe ik met mijn haar?’ en tja, dan eindig je met een snel in elkaar geflanste paardenstaart die er niet altijd even netjes uit ziet. Weinig mensen weten dat je er met een paardenstaart ook heel verfijnd uit kunt zien… helaas weten veel minder mensen hoe je dit moet doen. Daarom geef ik je een aantal handige tips voor de perfecte paardenstaart.

Vet haar

Vet haar is niet altijd even schoon, maar het is veel makkelijker om met wat vetter haar te werken dan met schoon haar. Daarom is het handig om eerst je dagelijkse douche eens over te slaan, voordat je de hand slaat aan je paardenstaart.

Kies een goede locatie

Hoe hoog of laag je staart hangt kan je natuurlijk zelf bepalen, maar houd wel het volgende in de gaten: Lage paardenstaarten leggen de nadruk op je kaak en neklijnen. Hoge staarten kunnen je jonger laten lijken.

Kam je haar goed

Voordat je je elastiek in doet moet je je haar eerst goed kammen. Het is lastig om je staart precies te centreren, maar als je het goed bij elkaar kamt komt het vast goed.

Finishing touch

Gebruik wat styling gel (een lichte gel, die niet verzwaart) om de losse plukjes onder controle te krijgen en voila; de perfecte paardenstaart.