Hoe krijg je meer volume in je haar?

Heb je dun of fijn haar die altijd maar slap langs je gezicht hangt? Gelukkig ben je niet de enige, want de meeste vrouwen kunnen alleen maar dromen van een volumineuze bos haar.  Tegenwoordig zijn er genoeg trucjes die je kan gebruiken om het te faken.

Producten

Allereerst is het belangrijk om speciale haarproducten te gebruiken die voor meer volume in je haar zorgen. De volume-shampoos en conditioners die bestemd hebben veel merken in hun assortiment. Ze geven je haar meer ‘lucht’, waardoor het niet meer slapjes langs je gezicht hangt. De standaard shampoos en conditioners maken het haar zwaarder dan nodig is, waardoor het onmogelijk wordt gemaakt extra volume aan je haar te geven.

Föhnen

Een handige tip om meer volume in je haar te creëren is om je haar ondersteboven te föhnen. Spuit allereerst een klein beetje volumespray op je haar, met name bij de haarwortels. Heb je die niet bij de hand? Dan is haarmousse ook een prima alternatief. Föhn je haar eerst op een grove manier totdat het meeste vocht uit je haar is. Zodra je haar bijna droog is föhn je het nog even ondersteboven totdat het volkomen droog is. Breng je haar in model en je ziet meteen het volume wat is ontstaan.

Touperen

Een andere truc om je haar meer volume te geven, bestaat uit je haar te touperen. Kam of borstel je haar eerst zoals gewoonlijk. Pak vervolgens een lok van je haar en houd deze horizontaal van je hoofd. Zet een puntkam halverwege de lok en kam rustig richting je haarwortel, zodat het gaat klitten. Doe dit wel aan de binnenkant van je haar, zodat het aan de buitenkant niet zichtbaar is. Herhaal deze stappen zo vaak je nodig vindt en spuit er op het laatst nog wat haarlak overheen. Gebruik deze methode niet te vaak, aangezien je jouw haar er mee kunt beschadigen.