TIPS: zo bespaar jij tijd in de ochtend!

Iedere ochtend is het weer zo ver. Iedere keer weer het zelfde verhaal, je hebt in de ochtend té weinig tijd! En toch vertik je het eerder op te staan. Het resultaat: ochtenden vol stress en je begint de dag al geïrriteerd. Lifestyle.nl bedacht dé tips zodat je lekker lang kan blijven slapen en toch alle tijd hebt in de ochtend.

Outfit
Dé tip om tijd te besparen? Zoveel mogelijk dingen al de avond ervoor doen. Zoals bijvoorbeeld alvast je outfit voor de volgende dag klaarleggen. Zo zie je meteen of die leuke broek die je aan wilt nog in de was zit en kan je op je gemak even nadenken wat je aan wilt zonder in de tijdnood te raken. Wil jij tijd besparen? Dan is dit dé manier!

Douchen
Als jij iemand bent die in 5 min helemaal gedoucht kan zijn, dan is het geen probleem om in de ochtend te douchen. Maar douche jij graag een kwartier of zelfs langer? Misschien is het dan handig om dat ook gewoon de avond er voor al te doen. Wil je liever toch in de ochtend douchen, zet dan een klok of wekker in de badkamer en bedenk voor jezelf hoe laat je klaar wilt zijn. Zo is de kans kleiner dat je de tijd vergeet en op het laatste moment moet stressen!

outfit

Beauty tips
Ben jij iemand die heel veel beauty producten heeft maar het niet heel vaak gebruikt? Probeer dan de producten die je dagelijks gebruikt te sorteren en apart te leggen. Dit scheelt in de ochtend heel veel zoekwerk. Ga daarnaast ook niet voor een uitgebreide make-uplook, maar kies voor mooi naturel. Zo bespaar je tijd en voorkom je fouten doordat je je te snel opmaakt (en dus als clown de deur uit gaat). Een andere tip is om combi make-up te gebruiken, zoals een BB cream. (een dagcrème en foundation in één)
Is je haar een beetje vet en heb je geen tijd om te douchen? Droogshampoo is dé uitvinding. Spray het een beetje over je haar en je bent ready to go. Geen droogshampoo in huis?  Een hoge knot op je hoofd verbergt je vettige haar en is nog altijd fashion verantwoord.

Spullen klaarleggen
Pak de avond van te voren alvast je tas in: zo vergeet je nooit je laptop, boeken of notitieboekje. Neem jij het liefst elke dag een andere tas mee naar werk of school? Verwissel de inhoud van je tas dan ook alvast de avond van te voren óf koop een bag-in-bag: het enige wat je hoeft te doen is de bag-in-bag in een andere tas te stoppen. Geen gesleep en gesjouw meer met je spullen!

ontbijt

Ontbijt
Probeer je ontbijt nooit over te slaan. Ook als je snel weg moet. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft je energie om je dag goed te beginnen. Kies bijvoorbeeld voor een smoothie: deze zijn heel vullend en je drinkt ze zo op. Echt geen tijd over? Neem dan een stuk fruit of mueslireep voor onderweg mee. Maar ook hier weer de tip: smeer ’s avonds alvast even je broodje.

Wat doe jij om tijd te besparen in de ochtend?

3 Comments

  1. Handige tips en ik ken ze ook allemaal wel, maar waar ik vooral moeite mee heb is mijn warme bed uitkomen tijdens de (aankomende) winterdagen. Vooral als ik zulke late avonden heb (zie tijd) bezig met studeren -_-

  2. Wat een leuk artikel! Ik douche altijd ‘s avonds, zodat ik ‘s ochtends wat langer kan blijven liggen. En mijn havermout ontbijt maak ik de avond van tevoren. Zodat ik die ‘s morgens gelijk kan pakken en opeten.

Comments are closed.