Hoe leer je lopen op hoge hakken?

Hoge hakken staan erg vrouwelijk en elegant onder een outfit. Ze kunnen zelfs onder een simpele shirt en jeans gedragen worden, waarbij de outfit opeens een stuk stijlvoller oogt. Maar lopen op high heels is niet voor iedereen een natuurlijke gave. Menig vrouw is door haar enkel gegaan nadat ze probeerde op hoge hakken te lopen. Gelukkig valt het te leren!

De juiste schoenen

Voordat je enigszins begint met het oefenen heb je eerst een goedzittend stel schoenen met hoge hakken nodig. Draag alleen schoenen in jouw maat, aangezien je er anders niet goed op kunt lopen. Als je schoenen te groot zijn, kan je je steun verliezen en steeds uit je schoenen glippen. Een kleinere maat is ook een no-go, omdat het extra druk levert op bepaalde plaatsen. Neem dus extra de tijd bij het kopen van een goed paar schoenen. Heb je nog steeds geen raad? Laat je dan in een schoenenwinkel adviseren over de juiste maat.
[products program_id=”173″ amount=”20″ category=”Dames / Premium / Schoenen / Pumps” subcategory=”Ash” products=”21175,50395,55882,23297,22751,46989″ stylesheet=”1″]

Comfort

Voor beginners is het aangeraden om gelijk schoenen te dragen die comfortabel zitten. Hij hoort niet te knellen en tijdens het rondje lopen in de schoenenwinkel moet je geen pijn ervaren. Een schoen die op enige plaats aan je voet knelt is altijd een no-no, hoe mooi die ook mag zijn!

De juiste houding

Schoenen met high heels zijn uiteraard pas écht mooi en elegant als de draagster er op de juiste manier op staat. Veel vrouwen blijven naar hun schoenen kijken terwijl ze lopen, waardoor ze met hun rug naar voren rond paraderen. Niet erg charmant…dus schouders naar achter en borst naar voren!

Oefenen

Het lopen op schoenen met een hoge hak vereist veel oefening! Vind je balans, sta op de juiste houding, beweeg vanuit je heupen en stop met wiebelen. Ga eens voor de spiegel staan, zodat je zelf goed kan zien hoe je loopt op hoge hakken.

Kennis in praktijk brengen

Nu je de juiste schoenen hebt en veel hebt geoefend is het tijd om de kennis in praktijk te brengen. Bouw deze fase rustig op. Paradeer niet gelijk op torenhoge hakken naar de stad, maar begin bijvoorbeeld bij de supermarkt om de hoek!