TIPS: Zo kies jij de juiste partyoutfit!

Het komt je vast bekend voor: all dressed up kom je aan bij een feestje als je ontdekt dat iedereen juist casual in een skinny jeans is gekomen en alle ogen ineens onbedoeld op jou zijn gericht. Dat is een beetje ‘awkward’. Bedenk daarom goed welke outfit je aantrekt naar je party. Als eerst is het handig om te bedenken wat het doel is van de avond? Om je een handje op weg te helpen heb ik voor de perfecte partylook voor vijf verschillende gelegenheden opgesteld.

1. Familiefeest
Een familiefeest is meestal geen gelegenheid waarbij je los gaat op de dansvloer, maar een waarbij je netjes op de bank zit, over je school- of werkleven vertelt en maar blijft eten van hapjes omdat ze nou eenmaal voor je neus op tafel staan. Omdat je je familie meestal niet dagelijks ziet, wil je zo goed mogelijk voor de dag komen. Je moet een indruk geven die de huidige stand van jouw leven goed weergeeft. Je wilt bijvoorbeeld niet dat je oom en tante na het feest tegen elkaar zeggen: ‘zo die zag er ook vermoeid uit’, omdat jij vergeten was mascara op te doen.
Ga niet te sexy: er is (neem ik aan) niemand om te verleiden.  Om een goede indruk te maken op je opa en oma, ooms en tantes en andere familieleden, is het belangrijk dat je je enerzijds volwassen kleed, maar toch wel hip om ze te laten zien dat je een vlotte meid bent.
Goed is bijvoorbeeld een skinny met enkellaarsjes, een effen top en een lang vest er overheen. Om je outfit toch iets extra’s te geven, kan je er een leuke statement ketting bij dragen.

      

 2.  Girls night out

Een girls night out is vaak bedoeld om jezelf even flink te laten gaan tijdens en misschien ook nog wel te flirten met die ene leuke boy waar je al een tijdje een oogje op hebt. Maar om zijn aandacht te trekken moet je natuurlijk wel opvallen tussen alle andere girls. Wees niet onzeker en trek gewoon een keer dat ene sexy jurkje aan wat je al zo lang in je kast hebt hangen maar wat je nooit aandurfde en ga anders voor een strakke broek met een mooie strakke top en heel belangrijk: laat je haren lekker los, daar houden jongens van.

    

3. Verjaardag van je BFF

Je vriendin is jarig en heeft een goede stapavond gepland in het weekend erna. Wat trek je aan? Natuurlijk wil je er mooi uitzien maar het verschil tussen de verjaardag van je BFF en een girls night out, is dat nu alle ogen op je vriendin moeten zijn gericht deze avond en niet per se op jou. Kies dus een een speelse outfit, maar niet té. Kies je bijvoorbeeld voor een leuk jurkje, steek dan je haren op zodat je vriendin met haar losse krullen elke mannenblik op zich krijgt gericht en zich zo de ster van de avond kan voelen. En ben je een échte BFF, zorg dan dat jij een handtas of clutch meeneemt zodat je beste vriendin tijdens haar grote avond haar handen vrij hebt en haar spullen dus in jouw tas heeft.

    

 4. Diploma-in-the-pocket party

Is je neef of vriendin geslaagd voor zijn diploma, dan zijn er op dat feestje vaak een hoop mensen die je niet kent. Denk maar aan klasgenoten, familieleden en ga zo maar door. Misschien ontmoet je tijdens dit feestje wel een hoop leuk nieuwe mensen of misschien zelfs wel een leuke jongen. Belangrijk hierbij is dus een goede eerste indruk. Aangezien er niet veel mensen op dit feest in schreeuwerige prints of opvallende knalkleuren gekleed zullen zijn, doe jij dit ook niet.  Beter is bijvoorbeeld een mooie broek met een mooie top en een leuk jasje. Of een leuk rokje. Gooi je haren hierbij lekker los, trek een paar mooie pumps aan en je bent ready to go.

  

5. Werkborrel

Op de werkborrel wil je vooral laten zien dat jij behalve de harde werkster op het kantoor ook een gezellige meid bent. Er zijn altijd, maar dan ook echt altijd, mannelijke collega’s die jou stiekem leuk vinden. Als je dus in een kort, gewaagd jurkje aankomt, dan heb je kans dat zij in een dronken bui dingen gaan zeggen die je liever niet had gehoord. Of erger nog: een move maken waarvan je getraumatiseerd raakt. Houdt het dus classy. Kies je bijvoorbeeld wel voor een korte jurk, zorg dan dat hij hoog uitgesneden is. Perfect voor deze gelegenheid is een jurk met lange mouwen en je haren lekker los.