Handige tips voor het schoonmaken van de badkamer

Wil je je badkamer goed schoon houden? Dan is het nodig om er regelmatig aandacht aan te besteden. Als je het elke keer bijhoudt, is het ook veel makkelijker om deze vervelende klus uit te voeren. Maar hoe ga je te werk?

Badkamertegels

Wil je je badkamertegels weer glanzend en sprankelend hebben? Smeer ze dan goed in met goedkope shampoo. Laat het enkele minuten inwerken en veeg de restjes shampoo weg met een natte doek. Voor een optimaal resultaat hoor je deze behandeling enkele keren te herhalen. Ook kan je de tegels schoonmaken met warm water en azijn. Werkt ook heel goed!

Kalkaanslag

Kalkaanslag is bij veel mensen een voorkomend probleem in de badkamer. Daarvoor hoef je niet speciaal allerlei dure middeltjes voor aan te schaffen. Om kalkaanslag op de kranen, tussen de ramen of van de douchecabine weg te krijgen kan je wat wc-eend erop sprenkelen. Klinkt wellicht gek, maar het werkt wel!

Wastafel

De wastafel gebruiken we erg veel, hij hoort dus regelmatig worden schoongemaakt. Waar moet je dan anders je tanden poetsen, scheren, opmaken of je handen wassen? Haal allereerst alle spullen weg van de wastafel en eventueel het rekje erboven. Om de wastafel goed schoon te krijgen kan je er een badkamerreiniger of een ontkalker op spuiten. Laat het intrekken en poets de wastafel schoon met een schuurspons.

Afvoer

Het is belangrijk om de afvoer van de douche en de wastafel regelmatig te ontstoppen. Dit kan je een keer in de drie maanden doen. Het afvoerputje van de douche en de wastafel ontstop je door er een beetje soda in te gieten. Vervolgens giet je er beetje bij beetje kokend water achteraan. Als je dit regelmatig doet, dan is de kans dat jouw afvoer verstopt stukken kleiner.

Heb jij nog handige schoonmaaktips voor in de badkamer?