Tips voor beginnende hardlopers

Hardlopen is al een tijdje een passie waar ik me bijna dagelijks mee bezig houd. Toen ik begon met hardlopen wist ik alleen nog niet zo goed hoe alles moest en hoe de sport in elkaar zat. Gelukkig had ik een paar vriendinnen die me op weg konden helpen. Zij gaven me een aantal tips die ik graag met je wil delen.

 

Drink water

 

Één van de belangrijkste tips voor beginnende hardlopers is wel dat je voldoende water moet drinken. Het is heel vervelend om halverwege te moeten stoppen met rennen, omdat je duizelig bent en dorst hebt. Vermijd frisdrank en koffie en thee, zij zullen je alleen maar uitdrogen. Ga voor water voor en na het sporten.

 

Begin langzaam

 

Ook een belangrijke tip voor beginnende hardlopers: Begin langzaam. Vooral als je voor de eerste keer rent is het belangrijk. Verwacht niet dat je in één week tien kilometer kunt rennen. Stel doelen, maar maak ze klein. Ik ben begonnen met één minuut hardlopen, twee minuten lopen, en dit dan 5 keer. Dat is maar 15 minuten! Maar vanaf daar ben ik het uit gaan breiden tot 1 minuut 30 rennen, 2 minuten lopen en dat dan 6 keer. Begin gewoon heel rustig en langzaam. Luister naar je lichaam.

 

Blijf gemotiveerd

 

Nog zo’n belangrijke tip voor beginnende hardlopers, motiveer jezelf. Hardlopen is geen makkelijke sport en het is makkelijk om op te geven. Doe het echter niet! Hardlopen is goed voor je en nog eens leuk ook, als je jezelf maar voldoende motiveert.