Samen sporten zorgt voor langer volhouden

Je wilt gaan sporten, je wilt conditie op gaan bouwen maar je hebt al verschillende pogingen gedaan. Eerst ben je begonnen om meer te gaan wandelen, dan ga je meer fietsen en nu heb je besloten te gaan hardlopen. Toch zie je er iedere keer na twee weken weer vanaf, in het begin zie je wel resultaat en ben je wat af gevallen en je ziet dat de conditie wat beter aan het worden is, maar je hebt geen zin om weer alleen te gaan. Hoe maak je het sporten dan leuk zodat je het wel langer vol gaat houden? De tip ligt nu eigenlijk voor het oprapen, je kunt namelijk samen gaan sporten en dan is het een stuk gezelliger!

Als je samen gaat sporten dan kun je met elkaar praten, je kunt elkaar stimuleren en ondersteunen wanneer de ander het even niet meer ziet zitten. Maar als je samen gaat sporten dan voel je jezelf ook een beetje verplicht om te gaan want je wilt de ander niet alleen laten gaan. Hierdoor heb je meer motivatie om toch te gaan sporten en om je doel te gaan bereiken. Samen maak je namelijk afspraken over het sporten, wat je gaat doen, hoelang en wanneer. Door regelmaat hierin te houden zorg jij er voor dat je sporten leuk gaat vinden en dat het een zinvolle tijdsbesteding in.

Maar hoe kom je nu aan een sportmaatje als je vrienden niet met je mee willen gaan of al een sportmaatje hebben? Daar is internet een goed middel voor. Je kunt jezelf aanmelden op een forum waar je mensen gaat zoeken om met je te gaan sporten. Je kunt ook ergens een advertentie plaatsen en aangeven wat je een sportmaatje zoekt. Op deze manier kun je binnen de kortste keren lekker samen gaan sporten en aan de conditie werken!