EK Uitslagen dag 1

Het EK is vandaag weer officieel van start gegaan. De EK gekte heeft zich al door heel Nederland verspreid en heel Nederland kleurt dan ook Oranje. De favorieten van dit jaar zijn eigenlijk al gekozen en alle teams staan startklaar in het mooie “Warshaw”. Er is nogal wat gerommel in het land zelf, maar gelukkig kunnen we wel een mooi EK spelen. De eerste dag zit er al weer bijna op! Maar wat zijn de EK Uitslagen van Dag 1?

Polen-Griekenland eerste EK wedstrijd

Polen tegen Griekenland, dat was de eerste EK wedstrijd. De wedstrijd kwam moeiteloos op gang en beide teams scoorden succesvol allebei een doelpunt. De tweede helft ging voor beide teams wat slechter. Op een gegeven moment moesten beide teams het doen met 10 man. Het Griekse team begon slechter te spelen en de penalties en corners vlogen je de oren om. Tenslotte is de wedstrijd Polen tegen Griekenland afgesloten met een gelijkstand van 1-1.

Rusland-Tsjechië tweede EK wedstrijd

Ja, onze Dick Advocaat werd al een beetje ontroerd toen hij het Russische volkslied hoorde, aangezien hij recentelijk is vertrokken bij een Russische club. Gelukkig kwam de wedstrijd in ieder geval wel soepel op gang. Beide teams speelden al een stuk beter dan Polen en Griekenland. Natuurlijk waren er ook bij deze wedstrijd een aantal corners en kaarten, maar minder dan in de vorige wedstrijd. Na ongeveer 15 minuten scoorde Rusland een doelpunt, nadat een speler de bal eerst op de paal had geschoten, waarna een andere speler hem in het net schoot. Na 25 minuten was het al 2-0 voor Rusland. Verrassend is dat Tsjechië in de tweede helft nog een doelpunt scoorde. Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd met een stand van 4-1 voor Rusland.