Welke zonnebrandcreme voor de zomer 2012?

De zomer heeft tot nu toe weinig zon gebracht, maar als we de weergoden mogen geloven zal het niet lang duren voordat hier verandering in komt. Lekker warme temperaturen, een strak blauwe hemel en veel zon zijn ook dit jaar de ingredienten voor een top vakantie. Iedereen in Nederland rent dan ook de drogisterijen plat om zonnebrandcreme in te slaan voor dit geweldige weer!

Zonnebrandcreme

We herkennen het allemaal wel dat we bij de drogist voor het rek staan met zonnebrandcremes en eigenlijk niet weten welke we moeten kiezen. Dit terwijl zonnebrandcreme ongelofelijk belangrijk is tegen het verbranden. Los van de factor, of het waterdicht is, lekker ruikt of makkelijk smeert is het gewoon ongelofelijk duur. Toch zou de prijs geen enkele rol moeten spelen, want het gaat tenslotten om de bescherming van je eigen lichaam. Hieronder een opsomming van de tien beste zonnebrandcremes volgens de test uit de consumentenbond.

Zonnebrandcreme top 3

Biodermal zonnemilk

Biodermal zonnemilk is na het smeren meteen werkzaam en biedt een optimale bescherming tegen de zon. Na het aanbregen is de zonnebrand bijna niet zichtbaar meer.

Bekijk product

 

 

Niveau sun

Niveau sun biedt een goede bescherming tegen de zon en is na het smeren direct ingetrokken waardoor witte strepen verledentijd zijn!

Bekijk product

 

 

Garnier Ambre Solaire ulta-hydraterende zonnemelk (spf 20)

Al jaren lang bewijst deze zonnebrand een vaste waarde te zijn. De prijs/kwaliteit verhouding is top en daarom ook dit jaar weer een echte aanrader!

Bekijk product

De rest

 • Biodermal zonnemilk (spf 20);
 • Etos zonnespray (spf 20);
 • Garnier Ambre Solaire ulta-hydraterende zonnemelk (spf 20);
 • Hema sun spray (spf 20);
 • Kruidvat Notenmelk (spf 15);
 • Kruidvat Solait transparant sun spray (spf 20);
 • Trekpleister transparant sun spray (spf 20);
 • L’Oréal Paris Solar Expertise zonnemelk (spf 20);
 • Nivea Sun verzorgende sun spray (spf 20);
 • Nivea Sun invisible protection spray (spf 20);
 • Riemann P20 (spf 20).

De test was over elke zonnebrandcreme vrij positief, want alle zonnebrandcremes haalde een cijfer tussen de 7,0 en 7,8. Dit betekend dat de goedkopere zonnebrandcremes dus niet per definitie minder zijn dan de duurdere. Uit de test kwam naar voren dat de Biodermal zonnemilk het beste was gevolgt door de Nivea Sun verzorgende sun spray. De zonnebrandcreme met Notenmelk van de Kruidvat is uitgeroepen door beste aankoop. Vanwege hier de prijs/kwaliteit verhouding het beste was.

Zonnebrandcreme bewaren

Op de verpakking van de zonnebrandcreme staat vaak een houdbaarheidsdatum. Hoewel de zonnebrandcreme nooit zijn totale werking zal verliezen, zal hij wel met de tijd in factor verlagen. Let dus goed op met het bewaren van zonnebrandcreme en zeker als je afhankelijk bent van een hogere factor. Als je voor veiligheid kiest koop dan gewoon een nieuwe als je twijfeld of de zonnebrandcreme nog mee kan!