Denk aan je gezondheid, stop met roken (2)

Stoppen met roken is iets waar je steeds meer over hoort, op de radio, maar ook op de televisie en op internet hoor en lees je er erg veel over. Er zijn namelijk verschillende middelen op de markt gebracht die er voor kunnen zorgen dat je gaat stoppen met roken. Als je wilt stoppen met roken is het meest belangrijke dat je zelf wilt stoppen met roken, je moet er achter staan. Je hebt vaak een reden dat je wilt stoppen, je hebt een doel dat je wilt bereiken en daar ga je dan aan werken, maar de kans van slagen is pas het grootste als het ook echt uit jezelf komt. Andere mensen willen je nog wel eens pushen, maar dat is het gedwongen stoppen en dan kan het zomaar zijn dat je snel weer gaat beginnen.

Bij het stoppen met roken moet je aan je eigen gezondheid denken, je wilt namelijk oud worden en gelukkig zijn en dat zonder enge ziekten. Door te roken heb je een verhoogde kans op ziekten, nog een reden om dus snel te gaan stoppen! Maar hoe pak je het nu aan?

  • Als je zeker weet dat je wilt stoppen kun je met vrienden hierover praten en vragen of zij weten hoe je kunt gaan stoppen.
  • Je kunt een gesprek plannen met de huisarts en kijken wat de mogelijkheden zijn om te stoppen met roken, denk aan pillen en aan pleisters.
  • De apotheek kan een goed advies geven over stoppen met roken, net als de drogist. Je kunt dan pleisters aanschaffen of kauwgom zodat je gaat stoppen met roken.

De kans om te stoppen met roken is het grootste als je zelf wilt maar ook als mensen in je omgeving je gaan steunen, vragen hoe het met je gaat en je complimenten geven. Dit heb je nodig want stoppen met roken is zo makkelijk nog niet. Maar de aanhouder wint dus heb je plannen om te stoppen? Zet deze dan vooral voort!