Denk aan je gezondheid, stop met roken (1)

Kijk eens om je heen, let er dan eens op hoeveel mensen er eigenlijk roken. Wat vind jij hier nu eigenlijk van? Voor veel mensen is het een gewoonte geworden dat er mensen uit hun omgeving roken, maar eigenlijk is het niet goed voor de gezondheid. Als je bent opgegroeid met ouders of familieleden die roken dan kun je het gewoon vinden, je hebt er geen moeite mee wanneer mensen het in je bijzijn doen, maar wat nu als je gezondheid hier niet tegen kan? Mensen met astma bijvoorbeeld, zij krijgen het benauwd van rook en hoe wordt hier mee om gegaan?

Als je aan je gezondheid denkt en dus ook aan je lichaam, dan wil je niet weten wat roken met je lichaam doet. Roken is namelijk ongezond, het is erg slecht voor je lichaam maar dit helpt niet om zomaar te kunnen stoppen met roken. Als je echt wilt gaan stoppen met roken dan zijn er andere manieren die je moet gaan proberen en daarbij is het nog eens zo dat ieder mens zijn eigen manier moet vinden om te kunnen stoppen met roken.

Roken is voor niemand goed, het is niet goed voor de rokers, maar ook niet voor de mensen die er bij staan of die voorbij lopen op straat. Je ademt de rook namelijk in en dat is niet goed voor je longen, als je last hebt van astma dan kun je hierdoor flink gaan hoesten en het benauwd krijgen. Het is daarom belangrijk dat meer mensen in gaan zien waarom stoppen met roken juist zo belangrijk is, maar hoe kan dit aan worden gepakt en hoe heb je de grootste kans van slagen?  Dit lees je in deel twee  van denk aan je gezondheid, stop met roken.