Beauty tips voor koude dagen

Nu de temperaturen dalen gaat de verwarming al snel aan. Het resultaat? Een droge huid en droog, pluizig haar. Niet fijn! Verzorg jezelf daarom met koud weer extra goed. Lifestylehome.nl zette de belangrijkste beauty tips voor koude dagen op een rij.

Lichaam
Belangrijk is om je lichaam goed te blijven scrubben met een milde scrub. Daarnaast kun je, in plaats van een bodylotion, een bodybutter gebruiken. Deze is veel voedender en een stuk vetter dan een normale bodylotion. Nadeel is wel dat een bodybutter minder snel intrekt dan bodylotion, iets langer de tijd nemen dus! Gebruik voor je handen een fijne handcrème en draag natuurlijk handschoenen als het echt te koud wordt!

Gezicht
Met koud weer wordt je gezicht heel snel schraal, vooral omdat je je gezicht natuurlijk niet bedekt met kleding. Daarom is het belangrijk om een voedende dagcrème te gebruiken. Deze zijn vaak wat vettiger. Als je dit niet zo prettig vind voor overdag kun je ook voor een goede nachtcrème gaan.
Vooral de huid rondom je ogen is een zwakke plek. Een uitkomst hiervoor is een oog crème. Een andere zwakke plek zijn je lippen: wie heeft er nou geen droge lippen in de winter?! Scrub je lippen voorzichtig met de dop van een waterflesje en smeer ze daarna in met Vaseline. Echt een don’t: je lippen nat maken. Hoe droog ze ook aanvoelen, dit maakt het alleen maar erger!

Haar
Behalve een conditioner kun je je haar ook verwennen met een haarmasker. Dit zorgt er voor dat de ergste pluis verdwijnt. Heb je nog steeds pluizig haar? Een koude douche werkt ook goed. Misschien niet echt een prettige gedachte, als het buiten zo koud is, maar je haar gaat er ontzettend mooi van glanzen. Wrijf na het douchen een paar druppeltjes haarserum in je haar en je haar lijkt regelrecht uit een shampoo reclame te komen! Mocht het allemaal niet werken, dan kun je altijd nog een beetje haarlak op je borstel spuiten en dit door je haar borstelen. Succes!