BEAUTY: De ultieme tips voor een strakke buik

HELP! Je bent de laatste tijd bijna dagelijks pepernoten en chocoladeletters aan het snaaien en over een paar weken staan ook al weer die heerlijke kerstdiners op de planning! Niet zo goed voor je gezondheid en figuur natuurlijk. Lifestylehome.nl bedacht dé tips om een strakke buik te krijgen en/of te behouden. En het fijnste is: je kunt deze tips allemaal thuis uitvoeren, geen smoesjes dus meer  dat de sportschool zo duur is! ;)

Crunches
Dit is een ontzettend vervelende, maar ook zeker effectieve oefening: de crunches. Deze oefening zorgt er voor dat je, naast een strakke buik, zelfs ook blokjes kunt gaan krijgen. Dat willen we!

  • Ga plat op de grond liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond.
  • Leg je handen op je achterhoofd, alsof je aan het zonnen bent op het strand.
  • Kom met je bovenlichaam omhoog, zonder dat je met je handen druk zet op je hoofd. Probeer dit een paar tellen vast te houden.
  • Herhaal dit vervolgens een paar keer met een korte pauze tussendoor.

Deze oefening kun je ook voor de onderkant van je buik doen: precies op dezelfde manier maar dan met je benen en billen omhoog.

Strakke buik

Reverse Crunch
De omgekeerde crunch: de nadruk ligt bij deze oefening op je onderbuik.

  • Lig plat op de grond en kruis je enkels.
  • Buig vervolgens je knieën en breng deze naar je gezicht. Zorg ervoor dat je onderrug plat op de grond blijft liggen!

Haning Leg Raise
Dit is eigenlijk wel de zwaarste oefening voor de onderkant van je buik. Ook heb je wel een stang/balk/trap nodig.

  • Ga aan de stang/balk/trap hangen en houd je voeten iets naar voren. Houd ze ook zo de gehele oefening lang, anders krijg je ontzettend last van je rug!
  • Breng je benen vanuit je buik naar boven en blijf een aantal seconden zo hangen. Waarschijnlijk lukt het je in het begin niet om ze hoog te houden, maar dat is niet erg. Hoe vaker je dit doet hoe hoger je je benen kunt houden. Een andere optie is om je benen te buigen en vervolgens je knieën naar je borst te brengen. Dit is iets minder heftig.. J

Strakke buik
Eet & Beweeg

Wil je echt vet kwijtraken en een strakke buik krijgen, dan raden we je aan om naast deze thuisoefeningen ook cardio te gaan doen: probeer een keer per week een half uurtje te hardlopen of fietsen. Ook zal je, naast bewegen, ook zeker op moet letten op je voeding. Een cliché, maar sla je ontbijt nóóit over, dit zorgt ervoor dat je later op de dag minder gaat snoepen. Zorg voor regelmaat in je eetpatroon en kies voor gezonde tussendoortjes zoals een appel of mandarijntje.  Volgens een onderzoek (van Wake Forest Baptist Medical Center in Amerika) zorgt voedsel dat rijk is aan vezels (juist ja, onder andere fruit en groente dus!) ervoor dat je buikvet in no-time verbrand wordt. Kom maar op met die strakke buik! Succes!

One Comment

Comments are closed.