3 Tips tegen muggen

Muggen zijn echt supervervelend. Vooral als je dan lekker s’ avonds in je bedje ligt en je zo’n irritant insect om je oren hoort zoemen. Je weet niet precies waar hij zit, maar als je hem vind… Dan zwaait er wat! Haast niemand weet hoe makkelijk muggen te bestrijden zijn. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen, daarom heb ik speciaal voor jou deze tips tegen muggen verzameld.

Gebruik een citroenplantje

Er zit een stofje in citroenplantjes waar muggen van schrikken. Zo denken ze er wel twee keer over na of ze in je kamer willen komen of niet. Het plantje kun je strategisch bij je raam plaatsen, maar eigenlijk maakt de locatie niet zo uit. Je kunt het citroenplantje namelijk ook midden in je kamer zetten, of zelfs op je bureau. Het citroenplantje heeft effect over een grote locatie.

Knoflook

Muggen vinden de geur van knoflook en uien niet lekker. Ze zijn aangetrokken tot vochtige plekken, maar niet als je knoflook en ui hebt gegeten. Als je dus echt niet gestoken wilt worden kun je van tevoren veel knoflook en ui eten, of voor de zekerheid ook wat knoflook en ui in je kamer houden. Doordat je zweet komt er een soort onzichtbare laag knoflook en ui over je lichaam te liggen. En ja, daar knappen muggen dus echt totaal op af.

Klamboe

De meest makkelijke en zekere manier om geen last te hebben van muggen is deze tip tegen muggen: Koop een klamboe. Een klamboe is een groot net met hele kleine gaatjes wat je over je bed of voor je raam hangt. Hier kunnen de muggen niet doorheen!