Tips voor een leuke High Tea

Zeg nou eens eerlijk…wat is er gezelliger dan met je dierbare een beetje thee drinken, hapjes eten en lekker kletsen? Helemaal niets! En al helemaal als je het zelf thuis organiseert. Maar hoe organiseer je een high tea? Hieronder staan een aantal handige tips!

Uitnodigen

Een High Tea zonder je familie of vrienden is natuurlijk oersaai. Het is dus belangrijk dat je een leuke groep mensen samenstelt waarmee je het goed kan hebben. Maak of koop mooie uitnodigingen en stuur ze ruim van te voren op, zodat je vrienden nog eventuele aanpassingen in hun agenda kunnen maken. Op een zondagmiddag hebben veel mensen nauwelijks iets te doen, dus rond die tijdstip zou je je High Tea kunnen houden.

Thee

Bij een High Tea draait alles om het samenzijn onder het genot van mooie kleine hapjes, maar ook thee! Die kan je al vroeg inslaan bij supermarkten, lokale theewinkels of speciaalzaken. Koop het liefst allerlei smaken, zodat er voor ieder wat wils is. Denk aan zwarte, groene of witte thee. Daarnaast heb je ook losse thee, fruitsmaakjes, theebloemen en noem maar op!

Lekkere hapjes

Hapjes zijn echt een must bij een High Tea. Meestal gebeurt het in drie gangen: hartige hapjes, scones met jam en room en als laatst de zoete hapjes. Natuurlijk kan je gewoon serveren wat jezelf wilt. Denk aan brownies, worstenbroodjes, sandwiches, gevulde eieren of taartjes.

Aankleding

Tijdens een High Tea is de aankleding ook erg belangrijk. Het ziet er natuurlijk leuker uit als alles mooier en feestelijker is gepresenteerd. Haal je mooiste bestek, servies, tafelkleed of  tafelloper uit de kast en kijk eventueel of je bepaalden spullen mist. Je kan altijd nog aan je vrienden vragen of ze het mee kunnen brengen voor de High Tea. De hapjes kan je bijvoorbeeld serveren op een etagère, de thee in leuke antieke kopjes en de taartjes op schattige borden.