Chocolade kan echt een genot zijn, een echte chocoholic weet er alles van! Zoek je een lekker recept voor chocoladecake? Probeer dan eens dit recept!
Wat heb je nodig?
- 200 gram bloem
- 40 gram cacao
- 90 gram bruine basterdsuiker
- 140 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml melk
- 100 gram pure chocolade, in brokken
- 2 theelepels bakpoeder
- 120 gram roomboter op kamertemperatuur
- 2 eieren
Bereidingswijze:
- Verwarm allereerst de melk in een steelpan.
- Voeg de cacao en de bruine basterdsuiker toe en roer alles goed door elkaar met een garde.
- Zodra de melk warm is voeg je de brokken chocolade toe. Roer nogmaals alles goed even door en haal de pan van het vuur af.
- Zet het apart zodat het kan afkoelen.
- Bekleed een springvorm met bakpapier of vet het in met boter en bebloem het.
- Scheid het eiwit van het eigeel en zet beide in aparte kommen.
- Klop de eiwitten stijf en zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Meng in een andere kom de suiker, vanillesuiker, boter en eigeel.
- Voeg vervolgens de chocolademengsel toe en meng alles goed door elkaar.
- Zeef erbovenop de bloem met de bakpoeder.
- Spatel als laatst de eiwitten erdoorheen.
- Giet het beslag in de springvorm en bak in een voorverwarmde oven van 180 °C voor 40 minuten.
- Zodra de taart gaar is haal je het uit de oven en laat je het afkoelen.
- Strooi er wat poedersuiker overheen en snijd in taartpunten.
- Serveer met eventueel slagroom en chocoladesaus.
Eet smakelijk!