Recept voor chocoladecake

Chocolade kan echt een genot zijn, een echte chocoholic weet er alles van! Zoek je een lekker recept voor chocoladecake? Probeer dan eens dit recept!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 140 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml melk
  • 100 gram pure chocolade, in brokken
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 120 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm allereerst de melk in een steelpan.
  2. Voeg de cacao en de bruine basterdsuiker toe en roer alles goed door elkaar met een garde.
  3. Zodra de melk warm is voeg je de brokken chocolade toe. Roer nogmaals alles goed even door en haal de pan van het vuur af.
  4. Zet het apart zodat het kan afkoelen.
  5. Bekleed een springvorm met bakpapier of vet het in met boter en bebloem het.
  6. Scheid het eiwit van het eigeel en zet beide in aparte kommen.
  7. Klop de eiwitten stijf en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  8. Meng in een andere kom de  suiker, vanillesuiker, boter en eigeel.
  9. Voeg vervolgens de chocolademengsel toe en meng alles goed door elkaar.
  10. Zeef erbovenop de bloem met de bakpoeder.
  11. Spatel als laatst de eiwitten erdoorheen.
  12. Giet het beslag in de springvorm en bak in een voorverwarmde oven van 180 °C voor 40 minuten.
  13.  Zodra de taart gaar is haal je het uit de oven en laat je het afkoelen.
  14. Strooi er wat poedersuiker overheen en snijd in taartpunten.
  15. Serveer met eventueel slagroom en chocoladesaus.

Eet smakelijk!