Oranje EK-hapjes

Het EK komt steeds dichterbij en daar horen natuurlijk allerlei Oranje EK-hapjes bij. We moeten uiteraard eten en drinken en wat is er nou leuker dan dit op een toepasselijke oranje manier te doen? Hieronder volgen drie Oranje-recepten.

Gevulde eieren

Leg zes eieren in een steelpan en bedek ze met water. Kook de eieren in ongeveer 10 minuten hard. Haal ze uit het water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze vervolgens en snijd de eieren in de lengte doormidden. Haal het eigeel eruit met een lepeltje en doe dit in een kom. Prak met een vork de eidooiers, 50 gram mayonaise, 1 eetlepel bieslook, 1 theelepel mosterd, snufje paprikapoeder, zout en wat oranje kleurstof tot een gladde pasta. Vul de halve eieren met het mengsel en garneer met wat paprikapoeder. Bewaar de eieren afgedekt in de koelkast tot je ze serveert.

Oranje slagroomsoesjes

Koop kant-en-klare slagroomsoesjes of maak ze zelf en besmeer ze met oranje chocolade. Daarvoor kan je witte chocolade au-bain-marie laten smelten en een druppeltje oranje kleurstof aan toe te voegen. Prik een soesje aan de onderkant in met een satéprikker en haal deze door de gesmolten chocolade. Leg het op een schaal en laat de chocolade hard worden.

Oranje drankje

Meng 2 deciliter sinaasappelsap met het sap van een halve citroen goed door elkaar. Snijd een ananas in grote stukken en leg deze in een brede glas. Giet vervolgens het sap erover en voeg enkele ijsblokjes toe.

Eet smakelijk!