Google TV biedt uitkomst voor jongeren

Eerder maakt LG bekend, de nieuwe LG-televisies uitgerust met Google TV, uit te zullen brengen in de Verenigde Staten. Het bedrijf is echter nog niet helemaal overtuigd van de vraag naar het nieuwe product en heeft besloten de nieuwe Google TV nog niet naar de Europese markt te brengen. Voor jongeren is het een mooie oplossing, MSN’en of online gamen vanuit je bed; simpel, snel, Google.

Begin dit jaar, in januari, maakte het elektronicabedrijf bekend in het zogenaamde Google TV te zullen stappen. Eerder in 2011 deed Sony dat ook al! Google TV maakt het voor gebruikers mogelijk om te op internet te surfen via de televisie en bestaat sinds 2010.

LG liet eerder weten overtuigd te zijn dat een update aan het systeem van Google TV samen met de hardware van LG voor een groei in de populariteit van het platform zal zorgen komende periode.

Release

Volgens woordvoerders van LG is het vanaf 21 mei mogelijk om de eerste LG-tv’s met de software van Google TV te kopen in de Verenigde Staten. “Eventuele uitbreiding naar Europa of Azië zal pas plaatsvinden na een evaluatie van de Amerikaanse verkopen.”, laat het bedrijf tevens weten.

Eigen platform

Veel fabrikanten van de nieuwste televies beschikken over een eigen software, om internet te kunnen gebruiken. De dienst zorgt voor extra gebruikersgemak en wordt bijvoorbeeld veel gebruikt tijdens games via XBOX en Playstation.

“Het is nog allemaal zo nieuw. Het is moeilijk een voorspelling te doen, maar de tv-markt is anders dan de mobiele markt. Google TV zal niet zo worden als Android.”, voorspelt een medewerker van LG, “Google TV is tot nu toe nog niet breed aangeslagen.”.

Voor wie niet kan wachten heeft Sony de oplossing, zij komen binnenkort al met Google TV naar Europa. Hoever gaat Google, in het ontwikkelen van haar producten, hebben we straks ook Google klusjesmannen en Google appels?