Geef de telefoon een tweede leven

Heb je nog een oude telefoon in de kast liggen of misschien wel meerdere toestellen? Dan wordt het nu tijd om je telefoons nieuw leven in te blazen. Dit kun je op verschillende manieren doen, je kunt de telefoons namelijk zelf weer gaan gebruiken, maar je kunt ze ook opsturen zodat je er weer geld voor gaat krijgen. Toch is er nog een andere optie die vaak wordt vergeten en dat is de telefoon tweedehands aanbieden of gratis weggeven aan mensen die een telefoon hard nodig hebben maar geen nieuw toestel willen of kunnen kopen. Ook de kinderen kunnen de oude mobiele telefoon gebruiken en er aan wennen dat ze bereikbaar moeten zijn voor je.

Steeds vaker krijg je het te horen, mensen hebben een mobiele telefoon in de kast liggen, maar deze blijft hier maar liggen want we gaan graag met de tijd mee, ook wat betreft telefoons. Daarom moeten we hier eens goed naar kijken en zorgen dat een telefoon een tweede leven gaat krijgen, of dat nu bij je thuis is of bij andere mensen, denk aan het milieu en zorg er voor dat er niet zoveel nieuwe telefoons gemaakt hoeven te worden. Maar wat moet je doen voordat je jouw oude telefoon een nieuw leven  gaat geven?

  • Zorg er voor dat je oude bestanden allemaal van de telefoon zijn, wis telefoonnummers, haal de foto’s er af en zorg dat de contactpersonen niet meer in de lijst staan;
  • Kijk even na of dat de telefoon nog goed werkt, zijn er haperingen? Geef dit dan door aan de opvolger(s);
  • Kijk of dat je nog een oplader hebt van het toestel, wel zo makkelijk als je het toestel aan anderen gaat geven;
  • Let er op of dat het een simlock vrij toestel is, als dat zo is dan is de telefoon namelijk erg gewild omdat mensen hun eigen simkaart kunnen gebruiken.