Tastebuds, leuke muziek-app!

Apps zijn handig, grappig en soms ook functioneel, maar deze app heeft alles in één. Iedereen heeft wel een bepaalde muzieksmaak waar hij of zij van houd, maar het is best lastig om in contact te komen met mensen met dezelfde smaak… Daar kan Tastebuds je bij helpen. Hoe? Tja, dat kun je hieronder uitgebreid lezen.

Tastebuds en Spotify

Tastebuds is een app gemaakt en onderdeel van Spotify. Spotify is een website waar je muziek kunt uitzoeken om er je eigen playlists mee te maken. Tastebuds scant de muziek die je vaak beluistert op Spotify en laat mensen in jouw omgeving zien die ook vaak deze muziek beluisteren. Zo krijg je dus eigenlijk een beetje een sociaal netwerkje van muziekliefhebbers. Je kunt ook bewerken welke muzieksmaak je precies laat zien aan de buitenwereld. Zo hoef je je dus nooit te schamen voor dat ene liedje…

Tastebuds en last.fm

Nog zo’n belangrijke notitie: Je hoeft niet persé Spotify te hebben. Zo kun je Tastebuds ook koppelen aan je last.fm account. Op last.fm kun je eigenlijk hetzelfde doen als op Spotify, maar dan in een andere layout. Als je je last.fm koppelt importeert Tastebuds gewoon je gegevens en laat vervolgens de mensen zien die vaak jouw muzieksmaak beluisteren.

Wat kun je nou precies met Tastebuds?

Dat is misschien nog wel de belangrijkste vraag. Tastebuds laat namelijk niet alleen zien wie vaak dezelfde bands en artiesten beluistert, maar je kunt ook luisteren naar hun favorieten en berichtjes uitwisselen. Wie weet maak je nog nieuwe vrienden ook!