Jongeren en mobiele telefoons

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven, maar ook jongeren hebben steeds eerder een mobiele telefoon. Bij de mobiele telefoons van tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden, je hebt overal bereik, je kunt over gebruik maken van internet en je kunt de bekende apps downloaden. Jongeren weten maar al te goed hoe de apps werken en wat zij hier mee kunnen doen. Hier wordt natuurlijk goed gebruik van gemaakt want iedere dag worden er duizenden apps gedownload en gekocht. Sommige apps zijn gratis en anderen kosten weer geld, maar wat vaak vergeten wordt is dat de apps los op de rekening komen staan.

Mobiele telefoons kunnen er voor zorgen dat jongeren aan het einde van de maand een veel hogere rekening hebben dan zij zelf denken. Ze denken dat ze een vast bedrag betalen en hier alles mee kunnen doen, maar als je aankopen gaat doen via internet dan wordt dit los vermeld op de rekening. Aan het einde van de maand bekijken zij dan de specificaties van de rekening en zien dan dat er meerdere kosten worden afgehouden dat zij werkelijk wisten. Daarom is het belangrijk dat jongeren weten wat zij moeten betalen aan het einde van de maand. Ze zouden een vast bedrag in de maand opzij kunnen zetten als zij graag gebruik maken van de mobiele apps.

Er zijn ook apps die je gratis kunt downloaden, ook deze zijn voor jongeren vaak erg aantrekkelijk, maar als je dan meer opties wilt dan moet je er wat bij kopen, ook die bedragen staan weer los op je rekening vermeld (zoals het bellen naar een 0900 nummer). Wees daarom altijd alert en jongeren moeten er goed op letten wat ze met de mobiele telefoon en apps gaan doen zodat ze geen extra hoge rekeningen krijgen.