Facebook komt met Friendshake

Heb jij ook altijd al je vrienden willen vinden en kijken of ze in de buurt waren? Dat kan nu met een handige app die Facebook vandaag heeft gelanceerd: Friendshake. In de naam zijn de woorden “Find friends nearby” verwerkt, en ja, dat is natuurlijk ook de bedoeling van Friendshake. De lancering kwam vrij plotseling, omdat Facebook vooraf niets heeft vrijgelaten. Dat maakt de app natuurlijk niet minder interessant. Wil je weten hoe het werkt? Lees dan verder.

Hoe werkt Friendshake?

Friendshake is een app die je kunt toevoegen aan Facebook, net zoals je dat bij een spelletje doet. Vervolgens (dit werkt alleen maar op een mobiele telefoon) scant de app je omgeving en zoekt naar vrienden en mensen die dezelfde interesses als jij hebben. Zo kun je dus heel gemakkelijk je vrienden opzoeken en zelfs nieuwe vrienden maken!

Friendshake en Glancee

Opvallend is wel dat Friendshake twee maanden na de overname van Glancee voortkomt. Glancee is twee maanden geleden overgenomen door Facebook. Met Glancee was het mogelijk om mensen in de buurt te vinden met gedeelde interesses. Zo kon je bijvoorbeeld invoeren dat je van gitaarmuziek hield en vervolgens scande Glancee de omgeving af naar gebruikers die ook van gitaarmuziek houden. Het is echter niet duidelijk of Friendshake is voortgekomen uit Glancee.