Samsung Galaxy S3 overtreft alle verwachtingen?

Afgelopen week kondigde Samsung zijn derde smartphone in de Galaxy S-serie aan bij het grote publiek. Na het succes van de SI en SII, is het de vraag of Samsung met de S3 kan voldoen aan de grote verwachtingen. Wij blikken vooruit op weer een stap voorwaarts in de telefoniewereld.

Het ontwerp

Samsung’s nieuwe Galaxy S III beschikt over een AMOLED-scherm ter grootte van 4,8 inch en heeft  een 8 megapixel camera, die eerder ook al op de SII zat. De telefoon is 8,6 mm dun, weegt 133 gram en heeft een fysieke homeknop, waarmee snel tussen de menu’s kan worden geswitcht. Verder beschikt de nieuwe Galaxy S over een Exynos 1.4 GHz quadcore processor en draait het op Android 4.0.

Bij het ontwerp treffen we meteen de eerste verbetering, het scherm van de SIII is aanzienlijk groter dan die van zijn voorganger, echter is de rand hieromheen verkleind, waardoor de grootte van de telefoon zelf ongeveer gelijk is gebleven.

Nieuwe functies

Een andere grote verbetering is de S Voice, lijkend op het Siri van Apple, een systeem dat reageert op spraakcommando’s om de Samsung met de S3 eenvoudig te besturen. Daarnaast kan de nieuwe versie van Samsung gezichten herkennen en door sensoren zien wanneer er naar het scherm gekeken wordt, waarmee de telefoon zorgt dan dat het scherm niet op stand-by gaat. Handig!

Een verdere vooruitgang is de mogelijkheid om vanuit een tekstbericht direct iemand te bellen door de telefoon naar het oor te bewegen, hierbij hoef je al geen nummer meer te selecteren. Dit komt van pas, als je bijvoorbeeld halverwege je bericht besluit, dat een telefoontje toch handiger is.

Plastic

Het gros van de mensen is in eerste instantie uitermate positief over de Samsung met de S3, wegens de specificaties en het kwaliteitsscherm, echter is er kritiek op het gebruik van het plastic materiaal. Men vindt, dat de SIII erg licht aanvoelt en een te gladde achterkant heeft. Critici vinden voornamelijk dat dit een ‘goedkoop’ gevoel geeft aan de telefoon.