‘Nieuwe iPhone, met groter scherm’

Eerder al bracht Samsung haar nieuwe variant van de Galaxy S-serie op de markt, nu zou ook Apple snel willen volgen met een nieuwe iPhone. Er lekten deze week al een paar verbeteringen uit, Apple ontkent echter alles. Weet de nieuwe iPhone de strijd te winnen van de Samsung Galaxy SIII?

The Wall Street Journal heeft van welingelichte contacten vernomen, dat Apple bij zijn Aziatische leveranciers nieuwe schermen voor de komende iPhone zou hebben besteld, aldus Wall Street Journal. Dit scherm heeft een grotere diameter, dan die van het huidige model.  Verder zou Apple de iPhone met het grotere scherm aankomende herfst willen presenteren.

Het zou gaan om een display, dat diagonaal in ieder geval 4 inch meet. De huidige iPhone 4S moet het evenals eerdere iPhones stellen met een scherm van 3,5 inch.

Samsung

De zet om de nieuwe telefoon te voorzien van een groter scherm, lijkt voort te komen uit de wens om de populaire smartphone aantrekkelijker te maken met het oog op de groeiende concurrentie die Apple ondervindt van onder meer een concurrent als Samsung.

Samsung, afkomstig uit Korea, is sinds het eerste kwartaal van 2012 de marktleider op het gebied van mobiele telefoons en brengt binnenkort, zoals eerder gezegd, de Galaxy S III op de markt, die een display heeft van 4,8 inch. Daarmee bezit het nieuwe toestel van Samsung een van de grootste schermen die momenteel op de markt zijn.

Veranderende markt

Een deskundige zou aan The Wall Street Journal hebben laten weten, dat het lanceren van een iPhone met een groter scherm niet per se hoeft te betekenen, dat Apple een nieuwe strategie aanneemt, onder druk van de ontwikkelingen van concurrenten.

Volgens diezelfde expert, zou bijvoorbeeld het verlagen van de adviesprijs van de populaire Apple smartphone eerder een teken zijn, dat Apple verliezen begint te lijden.

Voor de nieuwe schermen zou Apple een samenwerking hebben opgezet met schermproducenten als LG Display, Sharp en het nieuwe bedrijf Japan Display Inc.