Mini-pc voor nog geen 50 dollar!

Nederland zit in een economische recessie, belastingen gaan omhoog, Wereldleiders maken zich grote zorgen en vrijwel iedere burger moet steeds meer op de kleintjes gaan letten. Voor hen, die ondanks de crisis graag een nieuwe pc aanschaffen, heeft Chipmaker VIA de perfecte oplossingen weten te creëren.

Het bedrijf, in Nederland nog vrij onbekend voor de meeste burgers, heeft een wel heel compacte Android-pc ontwikkeld die in juli al op de markt zal komen volgens de woordvoerder van het elektronicabedrijf. Veel betalen zal je zeker niet, de personal desktop is al te koop voor de prijs van slechts 49 dollar, komende maanden!

Je hoeft er gezien de prijs niet vanuit te gaan, dat je het nieuwste van het nieuwste in huis hebt gehaald. De nieuwe mini-pc is uitgerust met een bescheiden 800Mhz-soc (system on a chip). Toch is de geïntegreerde grafische chip volgens het bedrijf zelf krachtig genoeg om bijvoorbeeld video’s af te spelen op een maximale resolutie van 720p. De gemiddelde game zal al een stuk lastiger worden, laat staan de nieuwste FIFA of Modern Warfare.

De mini-pc draagt de naam APC 8750, en beschikt verder over een redelijk werkgeheugen van 512MB, wat te vergelijken is met de nieuwste computers van een paar jaar terug. Ook het ingebouwde flashgeheugen is helaas niet om over naar huis te schrijven, toch zal de 2GB genoeg zijn, om bestanden, foto’s en zoals eerder vermeld filmpjes op te slaan en te bewerken. De mini-pc draait op Android 2.3, dit is al geïnstalleerd bij aankoop. Alsof het nog niet genoeg is voor de prijs, is de compacte computer uitgerust met een kwartet usb-aansluitingen, hdmi en vga.

Een opvallend en voor velen tegenvallend feit, is dat het apparaatje geen ingebouwde ondersteuning voor wifi aan boord heeft, wat betekend dat altijd gewerkt zal moeten wrden met bedraad internet, wat in deze tijden niet altijd even praktisch is. De APC 8750 komt in juli op de markt voor het equivalent van 49 dollar, een koopje!