Fotografie tips voor de beginneling

Steeds meer mensen hebben een digitale camera en ontdekken hoe leuk de fotografiewereld is. Je kunt een foto maken met je telefoon, maar je kunt ook een speciale camera aanschaffen die overal mee naar toe kan worden genomen voor de mooiste foto’s. Als je een nieuwe camera hebt gekocht dan zijn de verwachtingen vaak hoog gespannen, je kunt namelijk zonder dat je kennis in huis hebt al prachtige foto’s maken van verschillende omstandigheden.
[products program_id=”175″ amount=”20″ category=”Digitale fotocamera” subcategory=”SONY” products=”94095,91745,92208″ stylesheet=”1″]

Het is belangrijk dat je de fotocamera mee neemt als je een dagje weggaat, bij thuiskomt kun je dan natuurlijk alles gaan bekijken op de pc en eventueel gaan bewerken. Maar wat is belangrijk als je de camera mee gaat nemen?

–         Een leeg kaartje zodat je genoeg foto’s kunt maken;
–         Een volle accu;
–         Eventueel een reserve volle accu als je veel foto’s maakt die dag;
–         Zorg dat de instellingen van de camera goed staat zodat wanneer je een mooie afbeelding wilt maken je dit ook meteen kunt doen;
–         Een goede tas die de camera beschermt tegen nattigheid;
–         Een goede kap om de lens af te schermen wanneer er veel zon is.

Als beginneling is het altijd even aftasten wat het de eerste keer gaat worden, is de foto te dichtbij genomen? Is alles wel scherp? Is de foto te licht of juist te donker? Allemaal dingen die je in het begin moet leren en daarom kun je het beste stap voor stap alle tips door gaan nemen die hier eens in de zoveel dagen worden weergegeven.

 

Zorg er daarom nu alvast voor dat je:
–         Een goede camera hebt;
–         De accu vol is;
–         Je weet waar je een foto van wilt gaan maken.

Lees dan alle tips door en zorg dat je deze stap voor stap toe gaat passen!